Doelpuntenkermis in de maak? Onwaarschijnlijke paradox voorspelt veel goeds over Seraing - Lommel

Sport | Zondag staan RFC Seraing en Lommel SK tegenover elkaar. Op de eerste speeldag van de competitie maakten beide teams er al een heus doelpuntenspektakel van (3-5) en alles lijkt erop te wijzen dat er ook dit keer heel wat gevierd zal worden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met Seraing en Lommel staan namelijk de twee twee beste aanvalslinies tegenover elkaar. Seraing scoorde dit seizoen al het onwaarschijnlijke aantal van 25 goals in zeven matchen terwijl Lommel (net als Union) aan 13 goals zit. Dat is bijna de helft van Seraing, maar toch nog altijd voldoende voor een vermelding als tweede meest klinische aanvalslinie.

Maar er schuilt ook een leuke paradox in het algemene klassement, want Lommel én Seraing hebben tot op heden ook de slechste defensie van de reeks! Beide ploegen incasseerden al 16 goals in zeven matchen en doen daarmee slechter dan Lierse Kempenzonen (15 tegengoals in zeven matchen) en Club NXT (14 tegengoals in zes matchen).

Zes - vier?

Gemiddeld eindigt een match van RFC Seraing dan ook op 3,5 - 2,3 (bijna zes goals per match dus) terwijl een match van Lommel ook iets meer dan vier goals oplevert (1,8 voor & 2,3 tegen). Afwachten of Mikautadze, Ugalde en co opnieuw bij de pinken zijn. Dietsch en Svedkauskas mogen zich alvast wellicht weer opmaken voor heel wat hete standjes voor hun doelen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top