Deze acteurs weigerden de rollen van hun leven

Films | Je hebt zo van die iconische filmrollen die diverse acteurs voor de rest van hun leven blijven achtervolgen. Denken we bijvoorbeeld maar aan Daniel Radcliffe als Harry Potter, Robert Downey Jr. als Iron Man en Johnny Depp als Jack Sparrow. Maar vaak zou de rol oorspronkelijk naar iemand anders gaan. Proximus Pickx lijst alvast drie memorabele carrièreflaters op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Will Smith (Matrix)

Begin jaren 90 was Will Smith zowat the next big thing in Hollywood. Na zijn glansrol in 'The Fresh Prince of Bel-Air' stroomden de Hollywoodaanbiedingen binnen. Met 'Bad Boys' en 'Men in Black' was ook in Tinseltown al snel zijn reputatie gevestigd, waarna de gebroerders Wachowski de acteur in 1998 hun pitch voor 'The Matrix' kwamen voorstellen.

In een video op zijn eigen YouTube-kanaal vertelt Smith dat de pitch en innovatieve camerastandpunten hem compleet in de war brachten. En dus koos de acteur eieren voor zijn geld en opteerde hij voor 'Wild Wild West', waarin hij opnieuw kon samenwerken met Barry Sonnenfeld, de regisseur van 'Men in Black'. 'Wild Wild West' werd echter een van de grootste flops uit zijn carrière, terwijl 'The Matrix', met Keanu Reeves in de hoofdrol hoge toppen scheerde.Toen jaren later publiekelijk bekend raakte dat Smith voor de rol bedankt had, toonde hij herhaaldelijk spijt van zijn keuze. Maar op zijn YouTube-kanaal geeft hij ook ootmoedig toe dat hij "waarschijnlijk 'The Matrix' zou hebben verpest" en hij dus "iedereen een gunst heeft gedaan" door te weigeren. Vorig jaar kwam hij nog eens met een kwinkslag op de gemiste kans terug, door een deep fake video te delen waarin hij toch in de huid van Neo kruipt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Now imagine Keanu in Wild Wild West ? ??: Sham00k

A post shared by Will Smith (@willsmith) on

Bruce Willis (Ghost)

Dat sommige iconische filmscènes er slechts komen nadat ettelijke acteurs bedankt hebben voor de rol blijkt uit de ontstaansgeschiedenis van Jerry Zuckers cultfilm 'Ghost'. Oorspronkelijk had de regisseur Harrison Ford op het oog om de rol van de geest van Sam Wheat te spelen, maar die paste omdat hij het script niet begreep. Nadien werden nog onder meer Tom Hanks, Tom Cruise en Kevin Bacon gepolst, maar stuk voor stuk bedankten ze vriendelijk.

Ook Bruce Willis liet de rol aan zich voorbij gaan, met als reden dat hij het script te ingewikkeld vond en geen geest wou spelen. Daarmee liet hij echter niet alleen de kans op een glansrol aan de zijde van zijn toenmalige vriendin Demi Moore (die nog niet gecast was op het moment dat hij weigerde) schieten, maar ook een heuse cultrol. Uiteindelijk schittert Patrick Swayze aan de zijde van Moore - iedereen kan zich wel de romantische pottenbakkersscène voor de geest halen. Deels door zijn foute inschatting aanvaardde Willis tien jaar later een rol in 'The Sixth Sense'. Het bewijs dat je wel degelijk uit je fouten kan leren!

Beyonce (A Star is Born)

De vierde remake van 'A Star is Born' had heel wat voeten in de aarde. Al van in 2002 deed het gerucht de ronde dat er een nieuwe versie in de pijplijn zat met Will Smith in de mannelijke hoofdrol en Jennifer Lopez als zijn tegenspeelster. In 2011 waren de opnames echter nog niet van de grond geraakt en kwam het script bij Hollywood-legende Clint Eastwood terecht, die onmiddellijk Beyonce op het oog had als de vrouwelijke hoofdrolspeelster.

Enkele maanden later bevestigde Queen B ook officieel dat ze haar naam aan het project had verbonden, ondanks de concurrentie van onder meer Alicia Keys en Rihanna. "Ik had nooit gedacht dat ik de kans zou krijgen om de hoofdrol te spelen", vertelde ze over een van haar favoriete films. "Ik zat samen met Clint en was enorm zenuwachtig, omdat ik weet dat het de grootste kans van mijn leven is." De zoektocht naar een mannelijke tegenspeler wil echter niet vlotten en ook Beyonce's zwangerschap zorgt voor uitstel. Ook Bradley Cooper weigert aanvankelijk de rol, omdat hij zichzelf nog niet ervaren genoeg vond voor dat type personage.Uiteindelijk verliet Beyonce het project in oktober 2012 wegens conflicten met haar planning en ook Eastwood liet een beetje later het project voor wat het was. Pas in 2015 wekte Cooper zelf het script weer tot leven. Ook zijn voorkeur ging gaat in eerste instantie nog uit naar Beyonce als zijn tegenspeelster. De zangeres vroeg echter te veel geld en werd dus ingewisseld voor Lady Gaga. Geen slechte keuze als je ziet hoe de chemie tussen beiden letterlijk van het scherm spat!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top