Celebrities hullen zich in het roze in de strijd tegen borstkanker

Films | De maand oktober is volledig gewijd aan de strijd tegen borstkanker, zowel wereldwijd als in België. Verschillende beroemdheden uiten hun steun door boodschappen in rozetinten te posten op hun sociale media.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Draag roze op 23 oktober voor de 'Wear it pink day'! De hele maand oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker, de meest voorkomende kanker bij vrouwen. 31 dagen lang wordt volop ingezet op een informatiecampagne en de sensibilisering om vroegtijdige opsporing te faciliteren. Deze vrijdag wordt iedereen opgeroepen om roze te dragen op het werk, op school of gewoon bij jou thuis. Op deze manier draag je bij tot de mobilisatie voor deze zaak en wordt er ook meteen opgeroepen tot fondsenwerving.

Verschillende sterren mobiliseren zich

Overal in de wereld hebben beroemheden hun steun kenbaar gemaakt op hun sociale media en via allerlei campagnes. Zo poseerden sterren als Kate Hudson, Zoe Saldana en Dakota Fanning in hun ondergoed om een campagne waarin vrouwen opgeroepen worden om regelmatig een mammografie te laten maken te steunen. Bovendien worden er op die manier ook fondsen ingezameld om het onderzoek naar borstkanker te stimuleren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top