Mezzo viert zijn 10de verjaardag met 10 iconische artiesten

Vanaf zaterdag 24 oktober klokslag 13u50 tot en met zondag 25 oktober om middernacht viert Mezzo tien jaren vol onvervalste live emoties. Van opera over jazz tot ballet, dit weekend ben je bij Mezzo Live aan het juiste adres.

Ter ere van het 10-jarige jubileum staat het volledige weekend bij Mezzo in het teken van live emoties. Om de verjaardag te vieren worden dan ook twee volledige dagen gewijd aan 10 artiesten die meerdere genres en beroepen overspannen.

Van Joyce DiDonato over Aurélie Dupont tot Janine Jansen en van Daniel Barenboim over Juan Diego Florez tot Valery Gergiev. Voorts passeert ook nog onder meer het beste van Yo-Yo Ma, Marcus Miller, Simon Rattle en Daniil Trifonov de revue.

Anne Teresa De Keersmaeker zorgt voor Belgische inslag

De aftrap is voor pianovirtuoos Daniil Trifonov, die zaterdag om 13u50 de feestelijkheden op gang mag brengen. Daarna ruimt de piano plaats voor de beste danseressen van de wereld, met eerst Aurélie Dupont van de Opéra National de Paris en om 16u55 onze gloedeigen Anne Teresa De Keersmaeker met haar Rosasgezelschap.

Vervolgens is het opnieuw tijd voor een streepje klassieke muziek, met 's werelds beste orkesten onder leiding van de Russische dirigent Valery Gergiev. De avond wordt afgesloten met de funky, groovy jazzbeats van Marcus Miller en Snarky Puppy.

Ode aan de muziek

Zondag volgt één lange, uitgerekte ode aan de muziek, met kort na middernacht mezzo-sopraan Joyce Didonato die het beste van zichzelf mag geven. De ochtend wordt daarna ingeleid door de prachtige cello van Yo-Yo Ma, waarna de Peruviaanse tenor Juan Diego Florez het podium mag bestijgen.

De Nederlandse stervioliste Janine Jansen mag de namiddag op gang brengen, vooraleer Simon Rattle de beste symfonieën van Beethoven en Mahler op jou los laat. De eer om de avond af te sluiten, valt toe aan Daniel Barenboim met Beethovens vijfde symfonie.

Volg het verjaardagsgebeuren van zaterdag 24 oktober om 13u50 tot zondag 25 oktober om middernacht op de voet op Mezzo Live (kanaal 151), beschikbaar in het Family-pakket van Proximus Pickx.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top