Het is nu bijna tien dagen geleden dat de Dreamhack Open Fall begon en de play-offs zijn volop aan de gang. In een dubbele eliminatieboom kunnen we nog hopen op heel wat verrassingen. Mis dus niets van het slot van de competitie, dat live te volgen is op Pickx.be en op Pickx Live.

Laten we eerst terugblikken op de start van de competitie, van de groepsfase tot de play-offs.

Groepsfase:

Van de vier teams in elke groep stootten de eerste drie door.

© Liquipedia

De favorieten waren natuurlijk de teams die als eerste in hun groep eindigden. Vitality, Astralis, BIG en North wilden ongetwijfeld hun stempel drukken op de eerste wedstrijden.

Play-offs:

Zoals we konden zien, wonnen alle favorieten hun openingswedstrijd. Allemaal? Nee, North faalde tegen Fnatic. Het Zweedse team was niet te stoppen tijdens de wedstrijd: 16-9/16-10.

In de andere wedstrijden haalden de favorieten het zonder echte problemen: Astralis 2-0 Godsent / BIG 2-1 G2 Esports / Team Vitality 2-0 Ninjas in Pyjamas.

In de lower bracket werd Godsent in de eerste ronde verslagen door Sprout en North, seed 1 in groep D, door Heroic. G2 Esports, een van de tenoren binnen de scene, verloor van OG. Het laatste uitgeschakelde team was FaZe, de winnaar van de laatste IEM New York Online. NiP bleek te sterk.

Het vervolg van de competitie gaat door t.e.m. zondag 25 oktober, de dag van de grote finale. We weten al dat Astralis, het Deense team dat in goede vorm steekt sinds de terugkeer van zijn officiële team, zeker is van de halve finale in de upper bracket. Je zal ze morgen al aan het werk kunnen zien tegen Team Vitality of BIG Clan. De teams uit de lower bracket zijn nog niet bekend, het is moeilijk om de uitkomst te voorspellen.

Wat in ieder geval zeker is, is dat je het slot van de competitie op zaterdag en zondag bij ons kan volgen, live op Pickx.be en op Pickx Live!


Copyright afbeelding: DreamHack CS & ESL Gaming