Uitgelicht: de beroemdste kussen van Hollywood… en de wereld!

Films |

Nat, droog, kort of lang. Het Hollywood-beeldarchief bevat heel wat kussen. Sommige van die kussen gingen de wereld rond en behoren tot het collectieve geheugen. Om dat geheugen op te frissen, verzamelde Proximus Pickx de beroemdste kussen uit onze filmgeschiedenis.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Titanic (1997)

Een zonsondergang, wat ontroerende muziek en je als koppel alleen wanen op de wereld. Dat zijn maar enkele ingrediënten uit deze legendarische Titanic-kusscène. Andere zijn de ontluikende romance tussen twee tortelduifjes en de unieke setting van een cruiseschip in het midden van een grote oceaan. Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) deed Rose (Kate Winslet) zweven door deze kus en toonde daarmee miljoenen vrouwen hoe een echte kus er uitziet!
 

Lady & de Vagebond (1955)

We duiken kortstondig de wereld van de animatiefilms in met deze iconische kus uit ‘Lady en de Vagebond’ (1955). In tegenstelling tot heel wat andere romantische films nemen de hoofdpersonages in ‘Lady en de Vagebond’ hier wel ruim hun tijd om elkaar beter te leren kennen. Dat leidt tot een prachtige kus vol spaghettisaus, afgewerkt met een streepje romantische muziek. Smakelijk!

 

The Notebook (2004)

Passioneel zoenen in de kletsnatte regen. Je moet het maar doen. Met deze legendarische kusscène uit ‘The Notebook’ veroverde Ryan Gosling de harten van heel wat meisjes in de wereld. Ryan Gosling en Rachel McAdams wonnen in 2005 met deze kusscène de MTV Movie Award voor ‘Beste Kus’. Dus de volgende keer als je wil kussen: doe het dan in de regen, drijfnat en met volle overgave. Want zo werkt een goede kus nu eenmaal.

 

Spider-Man (2002)

De kus tussen Toby Maguire en Kirsten Dunst uit het eerste deel van Sam Raimi’s Spider-Mantriologie is niet uit ons geheugen weg te slaan. Hoe kan het ook anders? Spider Man hangt ondersteboven, aan een draadje, in de regen, terwijl hij een kus krijgt van zijn longtime crush Mary Jane. Die weet trouwens niet dat ze Spiderman eigenlijk wél kent… maar dat zijn details voor later!
 

The Kiss (1896)

Ten slotte kunnen we niet om de allereerste kus uit de cinema heen: ‘The Kiss’ uit 1896. In deze twintig seconden lange kusscène krijgen we een goede indruk hoe liefdevol zoenen er moet uitgezien hebben ten tijde van onze overgrootouders. Maar opgelet! ‘The Kiss’ was bij zijn release zeer controversieel: sommige mensen voelden zich zelfs geschokt en beledigd. De Amerikaanse politie moest vertoningen stilleggen omdat de tijdsgeest nog niet rijp was. Alsof dat nog niet genoeg was, werd de film als basis gebruikt voor censuur in de Amerikaanse cinema. 
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top