Marseille staat al met rug tegen de muur tegen Manchester City

UEFA Champions League | Marseille maakte met een 0-1 nederlaag tegen Olympiacos geen al te beste beurt, Reden te meer dus voor de Zuid-Franse club om het duel tegen Manchester City op de tweede speeldag van de Champions League te winnen. Hoewel de Mancunians gebrandmerkt zijn als favoriet bij de bookmakers, toont L'OM zich strijdbaar.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De overwinning van Olympiacos is des te pijnlijker omdat het uitgerekend Mathieu Valbuena, ex-Marseille, was die in de slotfase een voorzet gaf aan Ahmed Hassan Koka. Met een kopbal zorgde de Egyptenaar voor een treffer van formaat. De zege is ook een nederlaag voor André Villas Boas. Onder zijn bewind verloren zijn troepen als eerste Franse club 10 opeenvolgende duels in de Champions League. Bij een zege hadden ze met drie punten kunnen vertrekken. Nu bevinden ze zich achteraan in het peloton met FC Porto.

Benjamin Mendy mist zijn terugkeer naar Marseille

Moet het nog gezegd worden dat Pep Guardiola en de zijnen de grote favorieten zijn van Groep C? De Citizens mikken -zoals eerdere jaren- opnieuw op een overwinning in de Champions League. Voor dit doel heeft de Engelse club serieus geïnvesteerd in zijn verdediging. Onder meer Ruben Dias werd voor 70 miljoen Euro overgenomen van Benfica.

Toch mogen de Britten niet op hun lauweren rusten, want er ontbreken nog enkele defensieve profielen op het appèl. Zo zal Fernandinho niet van de partij zijn vanwege een blessure tegen Porto. Ook Benjamin Mendy moet verstek laten gaan nadat hij een spierblessure heeft opgelopen. Niettemin lijkt het erop dat Manchester City zijn plan zal kunnen trekken en de schok voldoende kan opvangen. Bij Marseille is het overigens vooral uitkijken naar Dimitri Payet, die nog geen speelkansen heeft gehad.

Real Madrid moet zich herpakken
 
Een andere topclub die zich dringend moet bezinnen over hun toekomst is Real Madrid. Op de eerste speeldag van de Champions League werd de Koninklijke geklopt door Sjachtar Donetsk, die op de koop toe met een B-ploeg moesten aantreden omdat tien spelers ontbraken wegens het alomtegenwoordige coronavirus. Tegen de Duitse troepen van Borussia Mönchengladbach moet de Spaanse club drie punten halen om niet nog dieper in de rangschikking te zakken van een nu al gecompliceerde groep. Thibault Courtois en de zijnen zullen ook tegenover Romelu Lukaku en zijn Inter Milaan komen te staan.

Andere duels om naar uit te kijken zijn de partij van Atalanta tegen Ajax, Bayern München tegen Lokomotiv Moskou en niet te vergeten Atlético Madrid (met Yannick Carrasco) tegen FC Salzburg.

Speelkalender van de tweede dag van de Champions League:

Dinsdag:
Shakhtar Donetsk-Inter Milan: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2
Lokomotiv Moskou-Bayern München: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3
UCL Multi Live: vanaf 20u45 op Proximus Sports 1
Borussia Mönchengladbach-Real Madrid: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2
Marseille-Manchester City: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3
Atalanta-Ajax: vanaf 20u50 op Proximus Sports 4
Liverpool-Midtjylland: vanaf 20u50 op Proximus Sports 5
Atlético Madrid-FC Salzburg: vanaf 20u50 op Proximus Sports 6
Porto-Olympiakos: vanaf 20u50 op Proximus Sports 7

Volg de Champions League integraal op Proximus Sports, beschikbaar via de optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen ontmoetingen vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top