Plof in de zetel met onze kijktips voor het weekend

Godzijdank, het is vrijdag. Heb je nog geen plannen voor de kille avonden dit weekend? Dan komt Proximus Pickx met de redding, want wij selecteerden alvast enkele niet te missen films om dit weekend gezellig te verorberen.

Vrijdag: ‘Fame’ (VIJF)

De muzikale filmklassieker uit het jaar 1980 volgt een groep studenten in de High School of Performing Arts in New York. Allemaal hebben ze één doel: het maken als artiest. Van hun ingangsexamen tot aan hun afstudeermoment zijn de camera’s van regisseur Alan Parker erbij. De film schuwt enkele onderwerpen die - zeker in de jaren 80 - taboe zijn niet en toont intussen heerlijk iconische dansscènes. Pure nostalgie voor wie een tiener was in 1980 en een must-see voor iedereen die houdt van podiumkunsten. De film won overigens de Oscars voor beste originele lied en beste filmscore.
 
‘Fame’ is vrijdag om 21u35 te zien op VIJF.Zaterdag: ‘John Wick’ (VTM3)

Zaterdag gaat alles in een hogere versnelling. ‘John Wick’ is de spectaculaire actiefilm die de carrière van Keanu Reeves voor de zoveelste keer nieuw leven inblies. Voor ex-huurmoordenaar John begint een ware wraaktocht nadat gangsters in zijn huis inbreken en zijn wagen stelen. Dat kon hij nog laten varen, maar dat ze daarbij ook zijn hond omleggen, is onvergeeflijk. Wat volgt is een gewelddadige zoektocht naar de verantwoordelijken, vol actie, geïmproviseerde wapens en een stoïcijnse Keanu. De film werd zowel door de pers als door het publiek erg goed onthaald en kreeg al twee sequels.
 
‘John Wick’ is zaterdag om 20u30 te bekijken op VTM3.Zondag: ‘A Quiet Place’ (Proximus VOD)

Oktober is de maand van de pompoenen en de films waarvan je haren gaan rechtstaan. Niets beter dan een heerlijk inventieve en spannende horrorfilm om je weekend mee af te sluiten dus. Met ‘A Quiet Place’ zette John Krasinki, Jim uit ‘The Office’, zijn eerste stappen als regisseur. Hij en zijn echtgenote Emily Blunt nemen de hoofdrollen voor hun rekening. In de wereld van Evelyn en Lee Abbott en hun kinderen, kan elk geluid de dood betekenen. Moordende, maar blinde wezens jagen namelijk op alles wat leeft op aarde. Het gezin moet een manier vinden om te overleven, en om op een veilige manier nieuw leven op de wereld te zetten.
 
Geniet zondag, of nog tot 21 oktober 2021 van ‘A Quiet Place’ in de VOD-catalogus van Proximus Pickx.Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top