Na een puike overwinning in het barkoude Russische Sint-Petersburg, wil Club Brugge vanavond opnieuw indruk maken in de Champions League. Tegenstander van dienst is Lazio Roma. Als Club thuis de drie punten binnenhaalt, is het leider in zijn groep.

Het is alweer 28 lentes geleden dat Club Brugge de groepsfase van de Champions League kon overleven. Philippe Clement dartelde nog als jonge tiener op de Brugse velden en Hans Vanaken was nog een gewone Limburgse baby. CSKA Moskou was toen het slachtoffer van dienst, net als Zenit Sint-Petersburg dat was in deze jaargang. Club Brugge zit in een flow en dat doet fans luidop dromen van een nieuw topseizoen.

Een belangrijke wedstrijd

In afwachting van de dubbele confrontatie tegen de Duitse topper Borussia Dortmund neemt Club best het zekere voor het onzekere. Dat wil zeggen: winnen tegen Lazio Roma, haasje-over springen in het klassement en met het maximum van de punten de strijd aangaan tegen Dortmund. Enkel zo kan Vincent Mannaert de volgende ronde van de Champions League veiligstellen en zich bij het clubje van Anderlecht en Gent voegen. 

Club Brugge werd zwaar geteisterd door het coronavirus. Onder andere doelman Simon Mignolet lag buiten strijd en dat is toch een aderlating. Op deze tweede speeldag van de Champions League zou Club opnieuw moeten kunnen rekenen op al haar sterspelers, Big Si incluis. Maar goed ook, want een Club dat beschikt over haar volledige kern heeft al meerdere keren bewezen dat ze indruk kan maken tegenover grote Europese ploegen.

Ronaldo klaar voor Messi

Messi komt naar Turijn en dan moet Cristiano Ronaldo geweten hebben. De sterspeler van Juventus testte vorige week dinsdag nog positief op corona en kon daardoor de match tegen Dynamo Kiev niet meespelen. Na een week lang tandengeknars en een verplichte quarantaine maakt Ronaldo zich op om straks zijn trouwe aartsrivaal te trotseren. Er staat heel wat op spel voor Messi en Ronaldo: de eerste plaats in groep G.

Vanavond belooft heel wat spektakel te bieden: Axel Witsel maakt zich met Dortmund op voor een emotionele ontmoeting met zijn oude werkgever, Zenit Sint-Petersburg. Manchester United zal ook Red Bull Leipzig proberen op te rollen (net zoals dat bij PSG is gelukt) en FC Sevilla neemt het op tegen de nieuwe club van Jérémy Doku: Stade Rennes.
 

Het schema voor de tweede speeldag van de Champions League:

Woensdag 28 oktober:

Basaksehir-PSG: vanaf 18u45 op Proximus Sports 2.
Krasnodar-Chelsea: vanaf 18u45 op Proximus Sports 3.
UCL Multi Live: vanaf 20u45 op Proximus Sports 1.
Juventus-FC Barcelona: vanaf 20u50 op Proximus Sports 2.
Club Brugge-Lazio: vanaf 20u50 op Proximus Sports 3.
Dortmund-Zenith: vanaf 20u50 op Proximus Sports 4.
Manchester United-RB Leipzig: vanaf 20u50 op Proximus Sports 5.
FC Sevilla-Rennes: vanaf 20u50 op Proximus Sports 6.
Ferencvaros- Dynamo Kiev: vanaf 20u50 op Proximus Sports 7

Volg de Champions League op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!