Kangoeroes Mechelen ambieert een plaatsje in de play-offs

Sport | In het weekend van 6 tot en met 8 november trekt de Euromillions Basketball League editie 2020-2021 zich opnieuw op gang. Proximus Pickx fileert voor de start van de nieuwe jaargang de tien basketbalploegen. Vandaag: Kangoeroes Mechelen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen de Euromillions Basketball League op 14 maart vervroegd werd stopgezet, prijkte Kangoeroes Mechelen met 25 punten op een gedeelde zesde plaats. Een plaats die normaliter recht zou geven op kwalificatie voor de play-offs, ware het niet dat het coronavirus roet in het eten kwam gooien. Ook dit seizoen is de ambitie echter onveranderd: een play-offplekje bemachtigen en dat met een grotendeels Belgische spelerskern.

Stevige Belgische inslag in grotendeels behouden kern

In tegenstelling tot de voorbije jaren was het afgelopen zomer geen komen en gaan in de Mechelse spelerskern, wat ervoor zorgt dat coach Paul Vervaeck deels kan voortborduren op de automatismen die hij vorig seizoen reeds had opgebouwd. Na zijn boerenjaar was Shavon Coleman niet meer te houden, maar smaakmaker Terry Deroover bleef wel aan boord, net als de beste blocker van de competitie Jito Kok. Daarnaast werden ook de contracten van de defensieve sterkhouder Idris Lasisi, jeugdproduct Bram Bogaerts, Marvin Clark en Vic Van Oosterwyck verlengd.

Vooral het behouden van Clark zou wel eens belangrijk kunnen zijn. "Ik ben heel blij dat we een groot deel van de ploeg konden behouden. Clark had verschillende aanbiedingen op zak. Ook van topclubs in België, maar is uiteindelijk gebleven", vertelde Vervaeck onlangs in Het Laatste Nieuws. Bedoeling is om de jonge Amerikaan geleidelijk om te scholen tot een small forward, waar hij de opvolger van Coleman moet worden.

Play-offs zijn het doel

Om de sportieve ambitie - het behalen van de play-offs - kracht bij te zetten, werden met Domien Loubry en Jonas Foerts twee driepunterspecialisten weggehaald bij Brussels, terwijl ex-Giant Trevor Thompson met zijn 2,13 meter voor meer gestalte onder de borden moet zorgen. Daarnaast werd met Kameron Edwards nog een polyvalente rookie gehaald.

Met Deroover en Loubry zet Mechelen volop in op Belgen op de belangrijke positie van spelverdeler. Een unicum in de Euromillions League, die op die positie meestal zweert bij Amerikanen. Wel is het afwachten in hoeverre de Kangaroes gerodeerd aan de competitie kunnen beginnen. De ploeg uit Mechelen begon op 1 oktober als allerlaatste met de voorbereiding en zag de eerste oefenmatch tegen Leuven alvast door de neus geboord worden. Bovendien zijn de troepen van Vervaeck op de eerste speeldag vrij. Ze zullen alle matchritme alvast kunnen gebruiken, want in de eerste fase van de competitie zijn ze onderverdeeld in een loodzware poule met kampioen Filou Oostende, Antwerp Giants, Brussels en Charleroi.

Volg de Euromillions Basketball League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top