Een blik achter de schermen bij Sofia Vergara: de vrouw van 43 miljoen dollar

De coronacrisis hakt er ook in Hollywood stevig in. Filmproducties gaan niet meer door en talloze releases worden uitgesteld. Dat alles laat zich voelen in de portemonnee. Maar niet bij Sofia Vergara, beter bekend als ‘Gloria’ uit ‘Modern Family’. Zij schrijft dit jaar 43 miljoen dollar op haar rekening. Wie schuilt er achter deze ravissante, en steenrijke, actrice?

De bloedmooie Vergara groeide op in het Zuid-Amerikaanse Colombia. Daar werd ze op jonge leeftijd opgemerkt door een modefotograaf. Die maakte Vergara duidelijk dat ze met haar looks en uitstraling heel wat mogelijkheden heeft als Colombiaans fotomodel. Vergara studeerde op dat moment voor tandarts maar besloot een paar semesters voor het behalen van haar diploma alsnog te stoppen met school en in te zetten op haar carrière in de showbizz

Ontvoering en kanker

Vergara draaft al snel op als presentatrice in diverse televisieshows en bouwt een succesvolle carrière in de media op. In 1998 slaat echter het noodlot toe. Niet bij Vergara zelf, maar wel bij haar broer. Die wordt ontvoerd door enkele Colombiaanse criminelen en overleeft de tragische gebeurtenis niet. Ontzet en ontsteld verlaat Vergara het land en besluit ze naar Miami te verhuizen.

Ze wil het verlies van haar broer vanop afstand verwerken en haar geluk voortaan in de Verenigde Staten beproeven, ver weg van de Colombiaanse roddelpers. Helemaal tot rust kan Vergara nog niet komen, want in 2000 wordt er schildklierkanker ontdekt bij de actrice. Na een langdurige en intensieve behandeling werd ze gelukkig enkele jaren later genezen verklaard. 

 

Doorbraak

Dat was net op tijd voor haar eerste rol in een Engelstalige film: ‘Chasing Papi’ (2003). Nadat het Amerikaanse publiek haar toen voor het eerst leerde kennen, kreeg ze in 2005 opnieuw een kans: toen speelde ze naast Mark Wahlberg en Garrett Hedlund een rol in ‘Four Brothers’.

Inzetten op een carrière in de showbizz was dus een goede zet van Vergara. Dat bleek nogmaals toen ze in 2009 de rol aangeboden kreeg van ‘Gloria’ in de Amerikaanse sitcom ‘Modern Family’. ‘Gloria’ is een moderne Mexicaanse vrouw die getrouwd is met de ietwat oubollige 'Jay Pritchett' (Ed O'Neill). Met haar karikaturale vertolking, die vol zit met versprekingen, veroverde Vergara al snel heel wat Amerikaanse harten. Dat bewijzen haar nominaties in 2010, ‘11, ‘12, ‘13 voor een Emmy. In 2015 ontving Vergara zelfs een ster op de 'Hollywood Walk of Fame'.

Embryo's

Helaas kende Vergara ook haar deel van liefdesverdriet. Haar voormalige verloofde, Nick Leob, claimde kort na hun breuk het hoederecht over enkele ingevroren embryo’s die de kinderplannen van het voormalige koppel moesten veiligstellen. In 2017 seponeerde een Amerikaanse rechter die zaak maar de man lijkt vastberaden om eigenhandig zijn kinderwens te laten uitkomen. Waarschijnlijk was haar ex-verloofde ook op de hoogte van Vergara’s loonbriefjes. Want in 2012 werd ze al tot de best betaalde vrouwen uit het Amerikaanse televisielandschap gerekend met een inkomen van 12 miljoen Amerikaanse dollar.

Series

Bekijk alles
Top