Romelu Lukaku is andermaal de redder van Inter

Sport | De eerste speeldag van de Champions League heeft al zijn geheimen prijs gegeven. Woensdagavond demonstreerde Bayern München dat ze torenhoog favoriet zijn om zichzelf op te volgen, terwijl Real Madrid zich thuis liet verrassen. Inter mag dan weer Romelu Lukaku op beide knieën danken, nadat hij hen met zijn twee treffers behoedde voor een nederlaag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de mooiste affiche van de avond liet Bayern München woensdagavond geen spaander heel van Atlético Madrid (4-0). De ploegmaats van Yannick Carrasco, de meest opvallende speler aan Spaanse kant, konden de Beierse pletwals gewoon niet weerstaan. De uittredende winnaar miste dan wel Serge Gnabry maar kon rekenen op een Kingsley Coman in bloedvorm (twee treffers) om de Colchoneros af te drogen. Tegen de ploeg die bekendstaat omwille van zijn ijzersterke defensie hebben de troepen van Hansi Flick nogmaals hun visitekaartje afgegeven. Na de Final 8 deze zomer volledig naar hun hand te hebben gezet, zijn ze opnieuw torenhoog favoriet om zichzelf op te volgen.

Real in de problemen

Real Madrid, van zijn kant, is nog steeds op zoek naar de topvorm. Woensdag gingen de Madrilenen - nog steeds zonder Eden Hazard, maar met een ijzersterke Thibaut Courtois - vooral in de eerste helft ten onder tegen een Sjachtar Donetsk dat niet eens op volle oorlogssterkte was. Een ontluisterende defensieve prestatie die toch tot nadenken stemt. Het was geleden van februari 2000 dat de Koninklijke nog drie doelpunten in de eerste helft van een match in de Champions League had geïncasseerd. Hun wederopstanding in de tweede helft, met doelpunten van Luka Modric en Vinicius, volstond niet om het tij te keren (eindstand: 2-3). En zo zouden de troepen van Zinédine Zidane, mits een nederlaag zondag in de Clasico tegen FC Barcelona, wel eens de eerste crisis van het seizoen kunnen meemaken...

Lukaku redt Inter, Atalanta charmeert andermaal

In de andere match in groep B, mag Inter Milaan, dat nog steeds op zoek is naar de goede vorm, andermaal Romelu Lukaku bedanken. De Rode Duivel stond reeds aan het kanon in de Milanese derby enkele dagen geleden en was andermaal de redder tegen Borussia Mönchengladbach dankzij twee treffers, waarvan de laatste in de absolute slotfase (eindstand: 2-2). Big Rom is bezig aan een indrukwekkend lijstje, want met zijn twee treffers gisterenavond was hij nu al negen opeenvolgende Europese wedstrijden trefzeker.

In groep D, ten slotte, demonstreerde Atalanta, een van de revelaties van het afgelopen seizoen, dat er ook deze jaargang best rekening met hen gehouden kan worden. Met een nieuwe glansprestatie blikte de beste aanval in de Serie A (13 doelpunten) zwakke broertje Midtjylland in met 0-4.

Volg de Champions League het hele seizoen lang live en integraal op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top