NBA: de grote namen van de free agency 2020

Nu is het tijd om het nieuwe seizoen voor te bereiden. De free agency staat voor de deur. Wie zijn de free agents tijdens dit interseizoen? Wie maakt het meeste kans om van team te veranderen?

Anthony Davis (27 jaar) - Los Angeles Lakers

De belangrijkste free agent van dit interseizoen. Hij kwam iets meer dan een jaar geleden naar Los Angeles nadat hij bij de Pelicans speelde (in een ruil met Brandon Ingram, Lonzo Bal en Joh Hart en meerdere draftkeuzes). Hij vormde tot de titeloverwinning een indrukwekkend duo met LeBron James.Als free agent beschikt AD over een player-optie. Daardoor kan hij kiezen om in Los Angeles te blijven en het ziet ernaar uit dat hij dat zal doen. LeBron en hij zouden zelfs al afgesproken hebben om van nummer te wisselen: 23 voor Anthony Davis (waarmee hij in New Orleans speelde) en 6 voor LeBron James, waarmee hij twee titels in Miami won.Onze pronostiek: hij blijft.

Goran Dragic (34 jaar) - Miami Heat

De Sloveense point guard van Heat maakte een sterke indruk in de Bubble en tijdens de play-offs. Helaas liep hij tijdens de eerste match van de finales tegen de Lakers een blessure aan de voetboog op, waardoor hij niet kon wegen op deze serie. Hij maakte dat tijdens de laatste ontmoeting absoluut goed, maar hij was nog niet 100% in topvorm. De bazen van Heat hebben wel kunnen zien hoe solide de vroegere speler van de Suns wel is en dat ze kunnen bouwen op hem en Jimmy Butler. Ze zullen hem dus normaal wel een contract voorstellen. Maar zal dat even lang en financieel interessant zijn als de speler het ziet? Dat is niet zeker.De salary cap dreigt te dalen na de coronacrisis en Miami zal waarschijnlijk zijn budget niet op de lange termijn willen belasten en zo zijn kansen verminderen om de grootste vis van de free agency 2021 binnen te rijven. En dan hebben we het natuurlijk over een zekere Giannis Antetokounmpo ...Onze pronostiek: hij blijft.

DeMar DeRozan (31 jaar) - San Antonio Spurs

De Raptors stuurden DeMar DeRozan in 2018 in een ruildeal naar de Spurs, waarbij Kahwi Leonard en Danny Green naar Toronto trokken. DeMar DeRozan is einde contract en de Spurs zullen heel waarschijnlijk een herbouwfase van het team inzetten. Voor de eerste keer sinds meer dan 20 jaar heeft San Antonio dit seizoen de play-offs niet gehaald. Ze zouden dus kunnen beslissen DeMar DeRozan te laten gaan en de toekomst voor te bereiden. Maar de speler heeft een playeroptie die hem volgend seizoen een salaris van bijna 28 miljoen dollar garandeert. Zal hij in deze moeilijke tijd voor financiële zekerheid kiezen? Of zal hij ergens anders een sportieve uitdaging aangaan? Er zijn geruchten dat hij naar Denver zou trekken om Jamal Murray en Nikola Jokic te ondersteunen.Onze pronostiek: hij vertrekt.

Fred VanVleet (26 jaar) - Toronto Raptors

Fred VanVleet werd in 2016 niet gedraft en ging uiteindelijk bij de Toronto Raptors spelen. In 2019 was hij een van de spelers achter de titel die de Canadezen wonnen en ging er een nieuwe dimensie voor hem open. Dit seizoen bevestigde hij dat hij een solide en slimme point guard is. Vandaag verdient hij minder dan 10 miljoen dollar per seizoen, maar hij zou, gezien zijn prestaties, het dubbele kunnen eisen.Op zijn zesentwintigste begint VanVleet aan zijn beste jaren en Toronto zou een inspanning kunnen doen om hem te houden. Maar als Goran Dragic Miami verlaat, dan zou Fred VanVleet zijn plaats wel eens kunnen innemen. En dat zou voor het team in Florida een langetermijnoplossing zijn. Onze pronostiek: hij blijft.

Montrezl Harrell (26 jaar) - Los Angeles Clippers

Zijn de Clippers de rampzalige halve finale van de Conference tegen de Nuggets te boven gekomen? Ongetwijfeld niet. Na een voorsprong van 3-1 tegen Denver, verloren de mannen van Doc Rivers met 4-3. Het resultaat? Een verschrikkelijke kater en een coach die aan de deur werd gezet. Montrezl Harrell werd verkozen tot "6de beste man" afgelopen seizoen en zou zich wel 's gretig kunnen opstellen aan de onderhandelingstafel. En dus veel meer eisen dan de 6 miljoen dollar die hij nu per jaar jaar verdient. Het is niet zeker of de Clippers de rode loper voor hem zullen uitrollen.Onze pronostiek: hij vertrekt.

Marcus Morris (31 jaar) - Los Angeles Clippers

Ook Marcus Morris (op de foto in een shirt van de Pistons in 2017) zou dit interseizoen de Clippers kunnen verlaten. Hij heeft heel wat ervaring te bieden en wil meer verdienen dan de 5 miljoen dollar die hij nu verdient. Zal hij een groot contract tekenen ergens ver weg van Los Angeles of kiest hij voor de mogelijkheid om een titel te winnen met de Clippers en in de voetsporen te stappen van zijn tweelingbroer Markieff bij de Lakers (links in een shirt van de Wizards)?Onze pronostiek: hij vertrekt.

Davis Bertans (27 jaar) - Washington Wizards

Vorige zomer besliste Davis Bertans (op de foto in een shirt van Letland) de Orlando Bubble niet te vervoegen met de Wizards. De Let is einde contract en vreesde dat een blessure zijn droom op een groot contract teniet zou doen op een moment dat zijn team niet veel te hopen had van het seizoenseinde. Hij begint dus in topvorm en met de zakken wijd open aan deze free agency.Voor de Wizards is het evident dat ze deze schutter proberen te houden. Maar het perspectief op een titel kunnen ze hem niet bieden. De Celtics hebben bijvoorbeeld misschien wel minder geld dan Washington (ze bereiden een groot contract voor Jayson Tatum voor), maar ze hebben wel ambitie. Onze pronostiek: hij vertrekt.

Brandon Ingram (23 jaar) - New Orleans Pelicans

De 23-jarige Brandon Ingram staat aan het begin van zijn carrière. Vorig jaar was hij wisselgeld voor de Lakers die Anthony Davis naar Californië haalden. Vandaag speelt de small forward in een van de teams waar de komende seizoenen het meest van verwacht wordt. In 2019-2020 werd hij verkozen tot Most Improved Player en nu kan hij de markt uittesten. Mogelijk zullen de Pelicans hun aanbod matchen met dat van anderen, zodat ze hem in Louisiana kunnen houden. Dat zou voor hen de beste optie zijn, om zo hun team te bouwen rond Brandon Ingram en Zion Williamson. Onze pronostiek: hij blijft.

Danilo Gallinari (32 jaar) - Oklahoma City Thunder

Tijdens het gewone seizoen toonde Danilo Gallinari zich een sterke speler: hij scoorde bijna 20 punten per wedstrijd en zijn verstandhouding met Chris Paul was uitstekend. De Italiaan schenkt echter klare wijn nu de free agency 2020 voor de deur staat: hij wil winnen. En dus is hij bereid een bescheidener contract te aanvaarden om bij een ambiteus team te spelen en zou hij ook bereid zijn om vanop de bank te spelen. De meest gehoorde namen? De Mavericks, de Raptors (als Sege Ibaka vertrekt) en de Clippers (als Montrezl Harrell en/of Marcus Morris vertrekken). Onze pronostiek: hij vertrekt.

Bogdan Bodganovic (28 jaar) - Sacramento Kings

Het geval van Bodgan Bogdanovic is misschien wel het moeilijkste van deze lijst. Zijn statuut als restricted free agent houdt in dat de Kings andere aanbiedingen kunnen evenaren en dat ze dus niet verplicht zijn afscheid van hem te nemen. De speler zou echter zeker wel interesse hebben om te veranderen. Niet alleen voor het geld, maar ook om bij een team te spelen dat het ver schopt in de play-offs. De Bucks zouden interesse hebben en dat zou ook wederzijds zijn.Onze pronostiek: hij blijft.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top