Stuttgart en Orel Mangala willen bevestigen na knallend seizoensbegin

Bundesliga | Deze vrijdag schotelt de Bundesliga ons een duel tussen Stuttgart en FC Köln voor. Het is een partij tussen een ploeg uit de hogere regionen van het klassement en een staartploeg. Maar tevens wordt het een duel tussen twee Belgen, namelijk Orel Mangala en Sebastiaan Bornauw. De hoogste winstkansen zijn echter voor het kamp van Mangala.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Promovendus Stuttgart telt een jonge Belg in zijn rangen: Orel Mangala. Hij kwam in de zomer van 2019 over na een huurbeurt bij Hamburg. De middenvelder had een groot aandeel in de promotie van de club. Hij stond tijdens 29 competitiematchen op het veld, trof daarin één keer raak en leverde drie assists af.
 
De oud-Anderlechtspeler gaf zijn titularisplaats sinds het seizoensbegin niet meer af. Als verdedigende middenvelder miste Mangala tot dusver slechts drie minuten. In vier matchen kan hij een rapport van 357 wedstrijdminuten voorleggen. Niet slecht voor een positie die veel energie vergt.
 
Stuttgart in vorm
 
Het puike seizoensbegin van Mangala past in het plaatje van zijn team. Na vier speeldagen prijkt Stuttgart op de vijfde plaats in de stand met zeven punten. De Roten moesten enkel in Freiburg op de openingsspeeldag hun meerdere erkennen (2-3).

Op zijn 22ste is de houdbaarheidsdatum van Mangala bij de nationale beloften weldra verstreken. Mag hij hopen op een stek bij de Rode Duivels? Daarvoor zal hij eerst moeten bevestigen in het Duits kampioenschap. Een sterke Mangala kan Stuttgart op sleeptouw nemen, en dat zal hem de nodige aandacht opleveren in de media. Maar momenteel is het daarvoor nog te vroeg.
 
Köln en Bornauw willen klimmen
 
Met FC Köln wacht vrijdag een taaie brok. Bornauw en co. beleefden een dramatisch seizoensbegin en staan met één schamel punt onderaan het klassement. De tijd begint de dringen, de kloof met de rest wordt steeds groter. Druk op de ketel dus, maar het is nog niet te laat om zich uit deze netelige situatie te redden.
 
Voor Bornauw en de zijnen is de wedstrijd van vrijdag dus van levensbelang. Maar een verplaatsing naar de Mercedes-Benz Arena is allerminst een gezondheidswandeling. Een nieuwe nederlaag zou de ambities van Köln alweer een ferme knauw kunnen geven. En misschien zelfs een nieuwe selectie van Bornauw bij de Duivels kunnen fnuiken…
 
Volg Stuttgart – FC Köln deze vrijdag 23 oktober om 20u30 live op Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De volledige kalender van de 5de speeldag van de Bundesliga:

Vrijdag:
  • Stuttgart-Keulen om 20u30 op Eleven Sports 1
Zaterdag:
  • Bayern München-Eintracht Frankfurt: om 15u30 op Eleven Sports 2
  • RB Leipzig-Hertha Berlijn: om 15u30 op Eleven Sports 3
  • Dortmund-Schalke 04: om 18u op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top