Club NXT nog zegeloos in 1B; twee teams moesten nog langer wachten op eerste driepunter

Sport | De introductie van een beloftenelftal in 1B zorgde voor heel wat consternatie en onbegrip in de voetbalwereld. Na een eerste kennismaking met alle tegenstanders (behalve Westerlo) bleek evenwel dat de youngsters van Club Brugge hun voet op veel gebieden voorzichtig naast de andere teams mogen zetten, maar dat de slagkracht en de efficiëntie toch nog beter kunnen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club NXT slaagde er namelijk nog niet in om een wedstrijd al winnend af te sluiten. De drie uitduels gingen verloren, maar in de drie thuisduels (op Daknam) toonden de troepen van Rik De Mil wel telkens dat ze niet zomaar over zich heen laten lopen. Lommel SK, Union SG en SK Deinze werden op een gelijkspel gehouden waardoor de Bruggelingen na zes duels drie punten (maar nog geen overwinning) tellen.

Tien

De balans oogt dus niet meteen superslecht, maar toch zal een eerste driepunter ongetwijfeld deugd doen. Dat zal dan ergens in een tweede confrontatie moeten gebeuren, of tijdens de inhaalmatch tegen KVC Westerlo.

Met nul zeges in zes duels is Club NXT nog wel altijd in de running om de 1B-ploeg te worden die het langst op een eerste overwinning moest wachten. Die 'eer' valt nu te beurt aan KSV Roeselare, dat vorig seizoen tot op de tiende speeldag moest wachten op een eerste overwinning (3-1 tegen OHL). Ook Lommel SK moest in die jaargang heel lang wachten op een eerste triomf. Zij wonnen toen op speeldag 9 van... KSV Roeselare (2-1).

Kansen

Club NXT heeft dus nog vier duels om een eerste zege te pakken en het record van de West-Vlaamse buren niet over te nemen. Met Union (uit), RWDM (thuis), Lommel (uit) en Westerlo (thuis - inhaalmatch) zal de Brusselse of de Kempense eer gekrenkt moeten worden om de Brugse eer hoog te houden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top