Jess Thorups reünie met La Gantoise

Jupiler Pro League | Enkele weken nadat hij uit de Ghelamco Arena verbannen werd, gaat Jess Thorup er zijn grote comeback maken maar deze keer met Genk. Is het volgende maandag om 20u45, op de 10de dag van het kampioenschap, de kans van de Noor om wraak te nemen? Het zou hem deugd doen maar ook Genk kan een zege goed gebruiken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eind augustus kwam het slechte nieuws voor Jess Thorup: La Gantoise besloot om de samenwerking stop te zetten. De Deense coach van de Buffalo’s betaalde voor de slechte start van zijn team en kon niet rekenen op het vertrouwen van het management, dat het nog altijd moeilijk had met de nederlaag in de Belgische bekerfinale in 2019 tegen Mechelen, toen in 1B.
 
Maar Thorup, die in 2018 zijn opwachting maakt in de Ghelamco Arena, bleef niet lang werkloos want Genk schonk hem eind september het vertrouwen om de ploeg - na het falen van Hannes Wolf - nieuw leven in te blazen. Van Gent naar Genk, puur linguïstisch kan het  onze Franstalige vrienden misschien in de war brengen, maar niet Jess Thorup.
 
Duel tussen 2 slecht geklasseerde ploegen

Deze maandagavond (20u45) komen de twee teams elkaar in de competitie tegen. Het is uiteraard een heel bijzondere wedstrijd voor de coach van Genk. De Deen wil natuurlijk graag wraak nemen op zijn voormalige werkgever, maar de inzet van de wedstrijd gaat veel verder dan die van een simpele strijd van ego’s. 
 
Zowel Genk als Gent zijn het seizoen niet goed begonnen. Na 9 wedstrijden staan de Buffalo’s slechts op de 13e plaats met 3 overwinningen en 6 nederlagen. Genk is 10e met 13 punten op de teller (3 zeges en 4 gelijke spelen).
 
Ego-spel

Voor de rest zijn de twee ploegen elkaar waard als je kijkt naar het aantal gescoorde en geïncasseerde doelpunten: zowel Genk als Gent hebben er 14 gescoord, terwijl Genk er hetzelfde aantal binnenkreeg tegen 16 voor Gent. Op papier ziet het er dus naar uit dat het een evenwichtige wedstrijd kan worden. Maar Thorup kan de extra energie die hij nodig heeft om te winnen misschien wel doorgeven aan zijn spelers, die hun mentor graag een plezier willen doen.
 
Aan de andere kant willen sommige Gentse spelers hun voormalige coach misschien wel laten zien dat hij het bij het verkeerde eind had. Tegen het einde van zijn trainersperiode had Thorup de steun van de ploeg verloren, zodat de wedstrijd ook best een nerveuze bedoening kan worden. Hoe dan ook, de ingrediënten zijn er om er een leuke wedstrijd van te maken!
 
Volg de volledige Jupiler Pro League op Eleven Pro League, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top