Deze nieuwe films verschijnen vandaag in de bioscoop

Deze week vers kijkvoer in de bioscoop: Liam Neeson ontbindt zijn duivels en zint op wraak, Sinterklaas maakt nu al zijn opwachting op het witte doek en blijkt in de penarie te zitten en klimaatactiviste Greta Thunberg is het onderwerp van een pakkende documentaire.

Honest Thief

Deze Amerikaanse actiethriller, geregisseerd door Mark Williams, voert filmster Liam Neeson op als een beruchte bankovervaller die vooralsnog uit de handen van het gerecht is kunnen blijven. Nadat hij Annie heeft leren kennen, wil hij niet dat zijn relatie op leugens gebaseerd is en beslist hij om in het reine te komen met zijn verleden. Hij wil een deal sluiten met de FBI. Nadat de agenten hem jarenlang op de hielen zaten, wil hij immuniteit krijgen. Maar ze lokken hem in de val, want de FBI wil hem beschuldigen van een moord die hij niet gepleegd heeft. Terwijl de politie en de FBI op hem jagen, zint Tom op wraak.

De film slaagt in zijn opzet, de wraaktocht van het hoofdpersonage is met veel bravoure in beeld gebracht. De lens van Mark Williams brengt intense scènes op een precieze manier in beeld. Hij is samen met Bill Dubuque ook het brein achter de topreeks ‘Ozark’, die op Netflix te zien is. Naast Liam Neeson treffen we onder anderen Robert Patrick in de cast.
 
'Honest Thief' verschijnt vandaag in de zalen.

De Grote Sinterklaasfilm

In deze Sinterklaasfilm van Lucio Messercola zitten Sinterklaas en de Pieten met een groot probleem: het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Het Sinterklaasfeest hangt aan een zijden draadje. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kan het Sinterklaasfeest gered worden?

De familiefilm van de Nederlandse producent en regisseur die ons in het verleden al de 10-delige tv-reeks 'La Famiglia', de tv-serie 'Het Pepernotenmysterie' en de webserie 'NEXT' bracht, verschijnt vandaag in de bioscoop.

I Am Greta

In juni 2018 had niemand het verbluffende parcours van klimaatactiviste in spe/jonge scholier Greta Thunberg kunnen voorspellen. Toch richtte de Zweedse cineast Nathan Grossman al op de eerste dag van haar schoolstaking zijn camera op haar, lang voor ze beroemd werd.

Het resultaat is 'I Am Greta': het langspeelfilmdebuut van Grossman schetst een portret van de intussen wereldwijd bekende Zweedse milieuactiviste – nog steeds maar 17 overigens. De filmcrew was er bij van de start aan de trappen van het Zweedse parlement tot in de Europese commissies en de VN-vergaderingen.

De docu blijft immer in het zog van Greta en ontbeert een kritische blik, maar geeft wel een helder en indrukwekkend beeld van de strijdlust en verbetenheid die de jonge wereldverbeteraar aan de dag legt, en de obstakels die ze op haar pad vindt.

'I am Greta', waarin ook 'onze' beroemdste klimaatactivisten Anuna De Wever en Kyra Gantois de revue passeren, verschijnt vandaag in de bioscopen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top