De opgemerkte passages van Donald Trump in films en series

Voordat hij tot hoofdbewoner van het Witte Huis werd verkozen, was Donald Trump een zakenman en een prominent publiek persoon in Amerika. De vastgoedmagnaat had met ‘The Apprentice’ zijn eigen televisieshow, maar zijn populariteit leidde nog tot tal van andere verschijningen in films en series – waarin hij uiteraard zichzelf speelde.

The Fresh Prince of Bel-Air

Will Smith raakte bekend dankzij de iconische tv-serie ‘The Fresh Prince of Bel Air’. De reeks gaat over een 'arme' jongen die bij zijn rijke oom en tante gaat wonen in een chique villawijk. Wanneer het koppel hun villa wil verkopen, is Donald Trump een van de gegadigden. Toen had hij wel nog een flinke bos haar. Opvallend : hij verscheen er aan de zijde van zijn tweede echtgenote Marla Maples.
 
De bewuste aflevering werd voor het eerst uitgezonden in 1994. Smith schudde toen nog de hand van Trump, maar sindsdien is zijn beeld over de Republikein fel veranderd. Tijdens Trumps eerste presidentiële campagne verklaarde Smith nog dat diens misogyne en racistisch discours “van de pot gerukt” was.
 

Home Alone 2

De kerstperiode nadert met rasse schreden, en dat betekent één ding: ‘Home Alone’ op tv. Wist je dat Trump een korte cameo heeft in het tweede deel? De jonge McCauley Culkin liep Donald Trump tegen het lijf in de sequel.
 
In ‘Home Alone 2’ blijft Kevin McAllister (Macaulay Culkin) alleen thuis achter nadat zijn gezin op vakantie vertrokken is. Hij dwaalt rond in New York en belandt in het luxueuze Plaza hotel, waar hij de weg naar de lobby vraagt aan een toevallige voorbijganger: Donald Trump.
 
Trump verschijnt in ‘Home Alone 2’ slechts enkele seconden in beeld, maar zijn cameo in de Amerikaanse familiefilm uit 1992 heeft sinds zijn presidentschap aan ruchtbaarheid gewonnen. Vorig jaar kwam zijn cameo nog ter sprake toen bleek dat CBC, de grootste publieke zender in Canada, de scène uit de film had geknipt. Er werd duchtig gespeculeerd over de reden waarom Trump uit de film verdween: was het een politiek statement? Helemaal niet: de geknipte versie van de film – zonder Donald Trump – bestaat al sinds 2014, lang voordat Trump zijn intrek nam in het Witte Huis. Destijds wou de zender meer ruimte vrijmaken voor reclameblokken, en dus moest een deel van de film sneuvelen.
 

Sex and the City (seizoen 2, aflevering 8)

‘Sex and the City’ vindt plaats in New York – het speelterrein van Trump – en dus is het niet verwonderlijk dat de zakenman ooit zijn opwachting maakte in de show.
 
In aflevering 8 van het tweede seizoen laat Donald Trump mannenverslindster Samantha niet echt onverschillig. De jonge vrouw geniet na haar werk van een lekkere cocktail, als ze de zakenman spot in de zitbooth schuin achter haar. Ze valt als een blok voor de charmes van de president in spe. De voice-over beschrijft overigens treffend wat het New York van eind jaren 90 typeert: "Samantha, a Cosmopolitan and Donald Trump. You just don’t get more New York than that."
 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top