Neem een duik in de Amerikaanse politieke geschiedenis met deze films

Ben je gepassioneerd door de Amerikaanse politiek of wil je je kennis erover bijspijkeren? Dan heeft Proximus Pickx, in aanloop naar de presidentsverkiezingen op 3 november, vanaf 26 oktober in haar Proximus VOD catalogus een aanbod dat je zal onderdompelen in de geschiedenis en de intriges van het politieke leven over de plas.

The Butler (2013)

Een portret van Cecil Gaines, die tot aan zijn dood in april 2010 34 jaar lang butler was in het Witte Huis. In die tijd heeft hij acht verschillende presidenten zien passeren en de Amerikaanse politiek grondig zien veranderen. Het is dan ook vanuit zijn standpunt dat de film van Lee Daniels de Amerikaanse politiek en de verhoudingen tussen de verschillende gemeenschappen observeert. De butler was doorheen zijn carrière een bevoorrechte getuige bij talloze keerpunten in de geschiedenis: van de moord op JFK en die op Martin Luther King, over de Black Panther-beweging en de Vietnamoorlog tot en met het Watergate-schandaal. De hoofdrollen worden vertolkt door Forrest Whitaker, Robin Williams, John Cusack, Oprah Winfrey en Mariah Carey.
 
'The Butler' is nu beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!Jackie (2016)

‘Jackie’ vertelt het verhaal van de moord op president John F. Kennedy in 1963 en de vier volgende dagen van nationale rouw vanuit het perspectief van Jacky Kennedy, die bewonderenswaardig geportretteerd wordt door Natalie Portman. In die periode waren alle ogen op de beroemde weduwe gericht terwijl de rouwende vrouw de geschokte natie gerust probeerde te stellen en zo voor altijd het beeld van haar man vormde dat we nog altijd hebben. In de film van Pablo Larrain zijn de hoofdrollen weggelegd voor Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Billy Crudup, John Hurt, Greta Gerwig, John Caroll Lynch en Richard E. Grant.
 
‘Jackie’ is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017)

In het begin van de jaren 70 stonden de Verenigde Staten op hun kop door het Watergate-schandaal. Deze politieke thriller van Peter Landesman is gebaseerd op het waargebeurde verhaal achter het schandaal en volgt Mark Felt (Liam Neeson), de special agent en nummer twee bij de FBI-top die verslaggevers bij de Washington Post helpt bij het onderzoek dat hem wel eens zijn job zou kunnen kosten. Ondanks enorme druk van de regering en de president van de VS, besluit de agent zijn onderzoek verder te zetten en de waarheid te achterhalen.

‘Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House’ is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!Suburbicon (2017)

Deze thriller met een hoekje af is geregisseerd door George Clooney. In de jaren vijftig woont de schijnbaar perfecte familie Logde in de rustige buitenwijk Suburbicon. De komst van de eerste Afro-Amerikaanse bewoners brengt onrust mee in het schijnbare paradijs, zeker wanneer in het huis van de Lodges wordt ingebroken. Dit is een scherpe satire over het Amerika van de jaren 50, dat gekenmerkd werd door excessen en barsten in de Amerikaanse samenleving. Matt Damon en Julianne Moore vormen een hoogvliegend duo, of moeten we zeggen trio, aangezien Moore een dubbelrol speelt?
 
‘Suburbicon’ is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!Vice (2018)

‘Vice’ verhaalt de opmerkelijke machtsstrijd van Dick Cheney, de vicepresicent van George W. Bush. Deze biopic is opgehangen aan de complexe persoonlijkheid van Cheney en treedt in detail over zijn machtsmisbruik. Vanop de achtergrond slaagde hij erin om de Verenigde Staten grondig te transformeren en een nieuwe orde op te leggen waarvan we de gevolgen vandaag nog steeds kunnen voelen. Christian Bale nam de rol van de politicus op zich en sleepte een Golden Globe in de wacht voor de krachttoer. De film is geregisseerd door Adam McKay (The Big Short, Anchorman), die niet alleen Bale, maar ook Amy Adams, Steve Carell en Sam Rockwell in hoofdrollen castte.
 
‘Vice’ is beschikbaar in de Proximus VOD catalogus. Naar de Proximus VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de catalogus online!

Naast bovenstaande films zijn ook deze films beschikbaar in de Proximus VOD catalogus
 
W.
Chappaquiddick
Elvis & Nixon
Parkland
LBJ

Films

Bekijk alles
Top