Anderlecht ontvangt Antwerp in de topper van de 11de speeldag

Jupiler Pro League | De 11de speeldag in de Jupiler Pro League wordt vrijdagavond op gang getrapt met de verplaatsing van Eupen naar Racing Genk. Maar het is toch vooral uitkijken naar twee ontmoetingen tussen ploegen uit de top 8. Zaterdag trekt Oud-Heverlee Leuven naar Beerschot, terwijl Anderlecht zondag Antwerp ontvangt.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de uitgestelde partij vorige week omwille van de vele coronagevallen bij KV Mechelen, probeert Eupen iets te rapen op verplaatsing bij Racing Genk. De Limburgers lijken de trein eindelijk op de rails gekregen te hebben met twee opeenvolgende knappe zeges tegen Charleroi (2-1) en AA Gent (1-2).

Topper der promovendi

Zaterdag staat er om 16u15 een onverwachte topper op het menu tussen Beerschot en Oud-Heverlee Leuven. Beide promovendi kamperen momenteel respectievelijk op de 4de en de 6de plaats met elk 18 punten en zijn dan ook de seizoensrevelaties tot dusver. Daarna ontvangt Charleroi, dat vorige week ook niet kon aantreden tegen Waasland-Beveren, Cercle Brugge om 18u30. Al is die match nog onzeker omwille van zeven positieve coronagevallen bij de Vereniging.

Zaterdag om 20u45 probeert Club Brugge het frustrerende gelijkspel in de Champions League tegen Lazio (1-1) door te spoelen tegen een gehavend Mechelen. Dinsdag kondigden de Mechelaars nog aan dat tien van hun spelers nog in quarantaine waren en dat de wedstrijd tegen Brugge dus zou afhangen van de resultaten van de testen die woensdag werden afgenomen.

Loodzware kalender voor Anderlecht

Zondag om 13u30 ontvangt Anderlecht Antwerp voor de topper van de 11de speeldag. Tegen de leider hopen de Brusselaars een goeie start te nemen voor wat een loodzware maand november belooft te worden met wedstrijden tegen Antwerp, Gent, Beerschot en Standard. Om 16u zou Moeskroen STVV partij moeten geven, maar die match dreigt uitgesteld te worden omwille van de vele coronagevallen bij les Hurlus. Donderdag liet Moeskroen nog weten acht nieuwe positieve gevallen te hebben opgetekend, wat het totaal op liefst 21 brengt. De volledige spelersgroep en staff werd daarop in quarantaine geplaatst.

Standard, dat op zijn beurt ook niet gespaard bleef van het coronavirus de afgelopen dagen, trekt om 18u de wei in tegen Oostende. De Luikenaren willen revanche nemen voor hun nederlaag in Sint-Truiden (2-0) vorige week. Om 20u45 ontvangt Gent nog Waasland-Beveren. De 11de speeldag wordt maandagavond afgesloten met de burenderby tussen Zulte Waregem en Kortrijk.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de voet via de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top