Afgelopen weekend werden de laatste twee kwartfinales van het wereldkampioenschap League of Legends gespeeld. In deze wedstrijden kwamen Fnatic en G2 Esports in actie met als doel een plaats in de halve finales te bemachtigen. Zoals gewoonlijk bood Fnatic ons een scenario met plotwendingen aan. G2 Esports verspilde dan weer geen tijd op de Summoner’s Rift.

Desillusie voor Fnatic

De littekens bij Fnatic zullen nog lang zichtbaar zijn na de ontmoeting met Top Esports op zaterdag 17 oktober. Na winst met een hoogstaand niveau op de eerste twee maps van de BO5, verloren de partners van Rekkles de volgende drie rondes.

Rekkles en Hylissang zetten de Chinese botlane voortdurend onder druk, geholpen door Selfmade die heel aanwezig was. Terwijl zij bezig waren om de spelers van Fnatic het voordeel te geven op de onderste lane, drukte Karsa echter vanaf de derde map op de midlane en de toplane om Knight en 369 een voorsprong te geven ten opzichte van hun respectievelijke tegenstanders. Nemesis, die het al moeilijk had in zijn een-op-een, werd zwaar op de proef gesteld in de laatste twee rondes van de wedstrijd. Hoewel Bwipo er in de slotronde weliswaar in slaagde om de leiding te nemen in zijn confrontatie tegen zijn directe tegenstander, heeft hij nooit zoveel invloed op het verloop van de wedstrijd kunnen uitoefenen als 369. Onze Belg leek na deze BO5 dezelfde mening toegedaan.

Ook al viel de beslissing grotendeels op de top- en midlane, de rotaties van Fnatic bleken ook niet de juiste na de 2-0-voorsprong. In de eerste rondes van de wedstrijd was Fnatic er altijd in geslaagd om zijn krachtpiek te bereiken voor het aangaan van 5-op-5-confrontaties en kon het de door de Chinezen opgeëiste doelen compenseren met een pijniging op de delen van de map waar ze niet aanwezig waren. De laatste drie maps leken echter veel meer op een duel tussen twee LPL-teams. Rekkles‘ partners kozen er inderdaad voor om aan het begin van het spel voor alle neutrale doelen te vechten, zelfs als gaf de opstelling van Top Esports hen een duidelijk voordeel. Fnatic zal nog vaak terugdenken aan deze nederlaag, een plaats in de halve finales lag voor het grijpen.

Het team zal van het tussenseizoen gebruik moeten maken om de fouten weg te werken om zo in 2021 recht te veren. Top Esports van zijn kant ontmoet aanstaande zondag Sunning voor een plaats in de finale van het WK League of Legends.

Klinisch G2 Esports

Het is een understatement om te zeggen dat de partners van Perkz snel een einde wilden maken aan hun kwartfinale. Ook Wunder wilde er geen gras over laten groeien.

Van een duel was er nooit echt sprake in deze wedstrijd. De “fout” lag bij een gewoonweg sprankelende Caps. De Koreanen verafschuwden hem van het begin tot het einde, BDD werd totaal overklast in één-op-één. De andere spelers van de Spaanse ploeg waren, hoewel minder indrukwekkend, niet minder performant. De enige speler die misschien wat minder presteerde was, net als in het reguliere LEC-seizoen, Jankos. Minder doortastend in vergelijking met het verleden, kon hij het zich nu veroorloven om te vertrouwen op zijn teamgenoten. De 3-0 is duidelijk, G2 is momenteel een van de beste teams ter wereld. Maar aanstaande zaterdag zullen ze het moeten opnemen tegen een, zo niet dé toernooifavoriet, Damwon. We kruisen de vingers dat de wedstrijd één groot spektakel wordt, met hopelijk een overwinning voor de laatste Europese vertegenwoordiger binnen de competitie.

Copyright afbeelding: Riot Games