Kortrijk en Anderlecht zoeken in onderling duel naar plekje hogerop in het klassement

Sport | Met Kortrijk en Anderlecht staan er op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League twee teams tegenover elkaar met gelijke punten in het klassement. Dat paars-wit echter niet hoger in de rangschikking staat, heeft het puur aan zichzelf te danken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht vergooide vorig weekend in eigen huis punten tegen promovendus OH Leuven. RSCA trok namelijk met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in, maar gooide die voorsprong te grabbel in de tweede helft. De wedstrijd eindigde op een 2-2 gelijkspel in het Lotto Park.

Anderlecht dat een voorsprong weggeeft, het begint een constante te worden dit seizoen. Eerder overkwam het paars-wit al tegen Mechelen, Moeskroen en Eupen. Ook tegen Mechelen wist Anderlecht op een 2-0 voorsprong te komen en die uiteindelijk kwijt te spelen. Tegen Moeskroen en Eupen verspeelde Anderlecht een 1-0 voorsprong, telkens in de slotfase van de partij.

Na het duel met OHL zocht Anderlecht-coach Vincent Kompany niet naar excuses. “Ik had het beter moeten doen als coach. Ik had de spelers meer oplossing moeten aanbieden om de situatie goed te controleren. Het maakt deel uit van mijn groeiproces als mens en als coach.”

Indien Anderlecht in deze vier wedstrijden telkens de zege had kunnen pakken, stond paars-wit mooi op kop van het klassement. Nu heeft Anderlecht 14 punten en staat het daarmee op de negende plaats.

Stug Kortrijk

De strijdarena op speeldag tien voor Anderlecht wordt het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. De West-Vlaamse club pakte in tegenstelling tot Anderlecht wel de volle buit vorig weekend. Al kwam Kortrijk wel 1-0 achter bij KV Mechelen. Een rode kaart voor Mechelen-speler Issa Kabore veranderde echter het spelbeeld. Op amper vier minuten tijd zette Kortrijk de achterstand om in een 1-2 zege.

Opvallend in de wedstrijd was de stugge Kortrijk-verdediging, iets wat Kompany zal opmerken wanneer hij de tegenstander zal analyseren. Kortrijk wist vaak tegen Mechelen vlijmscherp te counteren, al lukte het pas na de rode kaart dus om te scoren.

Met deze winstpartij maakte Kortrijk alvast een mooie sprong voorwaarts. KVK steeg naar een gedeelde achtste plaats met Anderlecht. Paars-wit kan zich alvast voor aanvang van het duel optrekken aan één statistiekje: Kortrijk verzamelde buitenshuis al een pak meer punten dan in het Guldensporenstadion. In eigen huis pakten de Kerels nog maar vier punten, tegenover tien buitenshuis.

Kijk op vrijdag 23 oktober naar KV Kortrijk – RSC Anderlecht op Eleven Pro League 1, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top