Waarom 'Jonge Wolven' best wat meer kijkcijfers verdient

Tussen de 50 en de 100.000 kijkers, dat is het publiek waarmee 'Jonge Wolven', de vaandeldrager van het nieuwe VTM 2, het week in, week uit moet doen. Een barslecht cijfer waarvan je haast zou beginnen huilen, zij het dat het programma eigenlijk beter verdient. Een poging tot verklaring.

Waarom Jonge Wolven best wat meer kijkcijfers verdient

Het tweede kanaal van VTM heeft doorheen de jaren bijna meer naamsveranderingen dan succesprogramma's voortgebracht. Van Ka2, over Kanaal2, 2BE en Q2 naar VTM2. Om de 'nieuwe' zender een vliegende start te bezorgen, had DPG Media ook meteen drie reeksen van eigen bodem voorzien: 'Jonge Wolven', 'Lady Truckers' en 'Vanity Plates', maar geen enkele kan echt hoge toppen scheren en dat is vooral voor 'Jonge Wolven' een jammerlijke zaak.

The Sky Is the Limit Kids

'Jonge Wolven' zoomt in op de levens van jonge ondernemers die het nu al gemaakt hebben. Zeg maar een jongerenversie van het populaire 'The Sky Is the Limit" dat er wel al vijf seizoenen lang in slaagt om meer dan 300.000 kijklustigen te trekken. Naast het opkijken naar succesvolle Vlamingen, is het vooral bij enkele innemende en/of flamboyante figuren dat dergelijke programma's gedijen.

Nochtans heeft ook 'Jonge Wolven' tussen de elf exemplaren een aantal spraakmakende jongeren zitten. Denken we bijvoorbeeld maar aan Tommaso Bordoni, die na een jeugd die hij deels op straat doorbracht, erin is geslaagd om zijn eigen kostuummerk uit de grond te stampen of Maria-Laura Raia, die celebrities als Naomi Campbell, Kim Kardashian en Paris Hilton reeds op de gevoelige plaat wist vast te leggen.

Drukbezette maandagavond

Het programma heeft, naast het feit dat het op een 'nieuwe' zender te zien is, ook te lijden onder de felle concurentie op maandagavond. Moederzender VTM pakt die avond namelijk uit met pronkstuk 'Boer zkt vrouw - Home Sweet Home', terwijl op Eén Martin Heylen met 'Zelfde deur, 20 jaar later' hoge ogen gooit. En sinds vorige week is daar ook nog eens 'De slimste mens ter wereld', het paradepaardje van VIER, bijgekomen.

Misschien heeft het programma ook gewoon de tijdsgeest niet mee. Net nu we een van de zwaarste financiële crisissen beleven en vele mensen nog maar moeilijk het hoofd boven water kunnen houden, stemmen Vlamingen liever af op programma's zoals 'The Masked Singer' dan iedere week opnieuw geconfronteerd te worden met de lucky few die al op jeugdige leeftijd erin zijn geslaagd fortuinen te verzamelen.

'Jonge Wolven' is elke week op maandag omstreeks 20u40 te bekijken op VTM2.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top