Top vier van vorig seizoen in Serie A moet terrein goedmaken

Sport | Komend weekend staat speeldag vijf in de Italiaanse Serie A op het programma. Voor Juventus, Inter, Atalanta en Lazio wordt het alvast de rug rechten. De top vier van vorig seizoen liet namelijk punten liggen op de vorige speeldag.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na vier afgewerkte speeldagen staat het heroplevende Milan aan de leiding in Italië. Milan legde tot nu toe een foutloos parcours af, met vier zeges en dus een 12 op 12. Prima rapport voor Alexis Saelemaekers en co. De Rossoneri wonnen zaterdag de fel betwiste Milanese derby. Romelu Lukaku scoorde dan wel voor Inter, met twee goals van Zlatan Ibrahimovic was het Milan dat mocht zegevieren.

Milan krijgt in San Siro voor speeldag vijf een nieuwe test voorgeschoteld. AS Roma komt maandag op bezoek, dat momenteel op een zevende plaats staat en eerder in het seizoen Juventus op een gelijkspel hield. Inter moet op zijn beurt terrein goedmaken op bezoek bij Genoa.

Ontevreden Dybala?

Op zondag is het de beurt aan Juventus om wat zaken recht te zetten. Juve geraakte namelijk bij promovendus Crotone niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Onder meer Cristiano Ronaldo was er vanwege een positieve coronatest niet bij, een Juventus in vorm moet altijd het veel kleinere Crotone makkelijk de baas kunnen zijn.

Juve-icoon Andrea Pirlo, sinds dit seizoen de coach daar, moet wel een brandje blussen. Paulo Dybala, die tegen Crotone 90 minuten vanop de bank moest toekijken, gaf namelijk een like aan een controversiële tweet. “Wat is het punt van Dybala mee te nemen naar Crotone als je er hem geen enkele minuut laat spelen? Als hij niet fit genoeg was, was het dan niet logischer hem in Turijn te laten en daar wat te laten trainen?”, vroeg Gazzetta Dello Sport-correspondente Fabiana Della Valle zich af. Dybala gaf een hartje aan de tweet, nadien zou hij die like echter verwijderen.

Volg alles van de Serie A via de kanalen van Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Programma speeldag 5
Vrijdag 23 oktober
Sassuolo – Torino

Zaterdag 24 oktober
Atalanta – Sampdoria
Genoa – Inter (te zien op Eleven Sports 2 vanaf 18u)
Lazio – Bologna

Zondag 25 oktober
Cagliari – Crotone
Benevento – Napoli (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 15u)
Parma – Spezia
Fiorentina – Udinese
Juventus – Hellas Verona (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 20u45)

Maandag 26 oktober
Milan – AS Roma (te zien op Eleven Sports 1 vanaf 20u45)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top