Treedt Ella Leyers in de voetsporen van zus Olga in De Slimste Mens ter Wereld?

De eerste week van het nieuwe seizoen ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op VIER is al achter de kiezen. Op naar week twee, met vanavond Celine Van Ouytsel die haar intrede maakt. De huidige Miss België mag het Club Brugge-voetballer Hans Vanaken en actrice Ella Leyers lastig maken.

Dat de familie Leyers over een stel knappe koppen beschikt, mag ondertussen wel duidelijk geworden zijn. Ella Leyers is reeds de derde uit het geslacht Leyers die haar kans waagt in ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Dat de druk op haar schouders groot is, komt door de eerdere prestaties van vader Jan en zus Olga. Jan Leyers haalde in het vierde seizoen van ‘De Slimste Mens’ de finaleweek en Olga werd in 2016 knap derde. Het duurde daarom ook lang vooraleer Ella toezegde om mee te doen aan de VIER-quiz. “Ik had altijd het gevoel dat ik alleen maar kon afgaan na de passage van Olga”, was haar uitleg.

Maar onder die druk lijkt de 32-jarige actrice toch te kunnen presteren. Ze overleefde de hele eerste week en speelde respectievelijk Marie Verhulst, Senne Misplon, Miguel Wiels en Frank Lammers naar huis, waardoor ze vanavond aan haar vijfde aflevering mag deelnemen. Daarmee komt ze nog niet in de buurt van zus Olga. Die was lang mede-recordhoudster met elf afleveringen op een rij. Dat werd later verbroken door VTM-journaliste Julie Colpaert.

Met haar vijfde deelname van vanavond is Ella Leyers nu al quasi zeker van een plek in de finaleweek.

Wereldoorlogen bestudeerd

Tegenstander straks, naast Club Brugge-voetballer Hans Vanaken, wordt Miss België Celine Van Ouytsel. De 23-jarige blondine wil bewijzen dat ze niet alleen de beauty is, maar ook de brains bezit. Met haar rechtendiploma op zak wil ze nu ook tonen dat ze over een flinke portie algemene kennis beschikt.

Haar aanwezigheid zorgt alvast voor een primeur. Het is de allereerste keer dan een Miss België in functie zal deelnemen aan ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Ze liet alvast weten zich toch wat voorbereid te hebben op de quiz. “Ik heb wel wat lijstjes gemaakt”, aldus Van Ouytsel. “En ik heb de wereldoorlogen wat bestudeerd, want voor missen blijkt dat soms nog moeilijk te zijn”, grapt ze er nog bij.

Kijk vanavond naar ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op VIER vanaf 21u35.

Films

Bekijk alles
Top