Aan de arbeid in Château Planckaert, aflevering 7

Voor de Planckaert-clan gaat het tegelijk hard in Frankrijk en in de Ardennen. Terwijl ze op volle toeren werken aan het kasteel, verkassen ze weer naar België om hun chambre d’hôtes te heropenen voor het publiek. En dat haast en spoed zelden goed zijn, ondervindt Junior aan den lijve.

De aflevering begint met een sombere noot, want een jonge duif in de kelder haalt het niet. De familie organiseert een begrafenis, en daarbij kunnen de dierenvrienden hun tranen niet bedwingen. De oudste dochter van Stephanie maakt haar besluit: “Ik wil voor dokter studeren. Dan kan ik misschien wat beter helpen.”
 
Het werk gaat intussen onverbiddelijk verder. Junior ontpopt zich als kraanman, maar een ongeval is nooit ver weg. De vork van de kraan schiet los en zwaait tegen het hoofd van Junior. Moeder Christa is klaar om de hele boel af te blazen, maar de rest bedaart haar. Junior komt ervan af met een paar uur rust. Één begrafenis per aflevering is ruim genoeg, he.
 
De vrouwen werken ook aan een stevig tempo om de kalk van de muren te krijgen. Eeuwige romanticus Eddy brengt hen een kopje koffie met een bloemetje. Of is dat vooral een excuus om van het uitzicht te genieten en te dromen van het kasteel wanneer het af is? Hij hoopt de werken over een jaar al rond te hebben, en dat hij Magali kan overhalen om permanent naar Frankrijk te verhuizen. Maar zij geeft niet toe.

Frankrijk of Ardennen?
 
De kinderen zien een leven in la douce France dan weer wel zitten. Want daar zijn de mensen toch zoveel rustiger. Bovendien geldt er volgens hen maar een leerplicht tot 15 jaar en kunnen ze dan ook al hun rijbewijs halen. Eigenlijk geld de leerplicht tot 16 jaar en moeten ze 18 zijn om hun rijbewijs te kunnen halen, maar we willen hun bubbel niet doorprikken.
 
Maar dan moet iedereen terug naar België, want het is alle hens aan dek om de chambre d’hôtes weer te openen, na vijf maanden sluiting. En die barbecue die ze in regel met de coronamaatregelen geven, die ziet er in elk geval smakelijk uit.
 
Na tien dagen Ardennen keren de Planckaerts in de aflevering van volgende week alweer terug naar Frankrijk. Het ging nu net eens een hele aflevering niet over het liefdesleven van Junior, maar volgende week lijkt hij weer de volle lading te krijgen van iedereen. Zijn nieuwe vriendin komt namelijk naar Frankrijk om zich voor te stellen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top