Dankzij doorzettingsvermogen behoudt Anderlecht de leidersplaats

Sport | Anderlecht werd tot het uiterste gedwongen door Brugge, maar slaagde er uiteindelijk in aan het langste eind te trekken in het Venetië van het Noorden en zijn troon in de Scooore Super League opnieuw in te nemen. Gent verzwakt echter niet en blijft in het spoor van de Brusselaars.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vanaf de aftrap van de zesde speeldag van de Scooore Super League vrijdag legde Gent de druk bij Anderlecht door Charleroi met 4-0 op te peuzelen. Gent nam zelfs de leidersplaats over in afwachting van de topper tussen Anderlecht en Brugge.

Na zondag snel op achterstand te zijn gekomen, heeft paars-wit afgezien in West-Vlaanderen voordat ze na een kwartier in de tweede helft op voorsprong kwamen. Anderlecht ging uiteindelijk met een 2-3 zege aan de haal, waardoor ze hun vijfde opeenvolgende zege behalen en hun voorsprong van twee punten op Gent consolideren.

Vier op een rij voor Standard

Na op de openingsspeeldag in het zand te hebben gebeten tegen Anderlecht heeft Standard Femina zich uitstekend herpakt met vier overwinningen op een rij. Zaterdag kenden de Rouchettes geen problemen met Zulte Waregem (5-1). De Luikenaren prijken op de derde plaats in de ranking, op drie punten van Anderlecht.

Zondag boekte OH Leuven zijn tweede overwinning door thuis Fémina White Star met 4-1 af te troeven. De overwinning zorgt ervoor dat Leuven Genk vergezelt op de vijfde plaats in de stand. Aline Zeler en co zagen hun match op Aalst afgelast worden door de huidige gezondheidssituatie.

Volg de Scooore Super League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top