Britse én wereldgeschiedenis

Door MF

Deel dit nieuws

Van de makers van ‘The Kennedy’s’ (vorig jaar op Canvas) is er nu de zesdelige reeks ‘The Windsors. Inside the Royal Dynasty’. De documentaire vertelt het epische en dramatische verhaal van de Britse koninklijke familie: van het ontstaan van de Windsordynastie in het begin van de 20ste eeuw, over de decennia lange regeerperiode van Elisabeth II, het faliekant afgelopen ‘sprookjeshuwelijk’ van haar zoon Charles met Diana Spencer, de perikelen van hun kinderen, tot Harry en Meghan die hun koninklijke titels afgeven, waarmee de cirkel rond lijkt.

Unieke archiefbeelden wisselen af met dramatische reconstructies en getuigenissen van insiders en experten: historici, biografen, journalisten, familie, vrienden en verwanten.

Het resultaat is een diepgaand portret van een niet bij de tijd passende familie die oorlogen en schandalen overleefde, scheidingen en bittere ruzies doorstond, en ondanks dat alles haar plaats heeft gevonden in de 21ste eeuw.

Bekijk ‘The Windsors. Inside the Royal Dynasty.’ op dinsdag 20 oktober om 23u00 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top