Niet te missen op tv (19 oktober – 25 oktober): herfst op je tv

Muziek, geschiedenis, psychologische manipulatie of bedrogen vrouwen die uit zijn op wraak.

Deze week groeien er weer heel wat leuke programma’s aan de bomen. Aan jou de taak om ze eraf te schudden.

Drie vrouwen zijn uit op wraak

‘Why Women Kill’ volgt drie vrouwen uit verschillende decennia die verbonden zijn met elkaar doordat ze allemaal in hetzelfde huis hebben gewoond en ontrouw in hun huwelijk hebben ervaren. De serie komt uit de koker van de Amerikaane schrijver en producer Marc Cherry die eerder al ‘Desperate Housewives’ en ‘Devious Maids’ uit zijn pen toverde.

De hoofdrollen in de show worden vertolkt door enkele bekende gezichten waaronder Lucy Liu. De actrice speelde zes seizoenen lang mee in ‘Elementary’ als Dr. Joan Watson. Lucy speelt de rol van Simone Grove.

Ginnifer Goodwin is te zien als Beth Ann Stanton. We kennen de Amerikaanse actrice vooral van haar rollen in ‘Big Love’ en ‘Once Upon a Time’. Kirby Howell-Baptiste neemt de rol van Taylor Harding voor haar rekening. Ze speelde mee in de sitcom ‘The Good Place’.

Bekijk ‘Why Woman Kill’ op woensdag 21 oktober om 20u35 op VIJF of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Boeiende verhalen van bekende muzikanten

Ook in het tiende seizoen van ‘Belpop’ verandert er niets aan de ijzersterke formule van de reeks. Artiesten vertellen openhartig over hun prilste inspiraties, de eerste schuchtere optredens, de zoektocht naar een artistieke identiteit, het geploeter voor de erkenning, de gelukzalige roes van de doorbraak, de kater van het succes, het tot stand komen van bekende nummers, de strapatsen on tour, de buitenlandse zege of mislukking, de pijnlijke split of de eeuwige camaraderie.

Selah Sue bijt de spits af. Milow ontdekt de zangeres, geboren als Sanne Putseys, op haar zeventiende en ze slaagt erin een internationale carrière uit te bouwen. Maar onzekerheid en depressie doorkruisen geregeld haar succesparcours.

De tiende reeks toont later ook nog portretten van K’s Choice, The Radios en Gabriel Rios. En tot slot brengt ‘Belpop’ in zijn jubileumjaar ook een feestelijke dubbelaflevering over de fijnste curiosa onder de Belgische wereldhits.

Bekijk ‘Belpop’ op maandag 19 oktober om 21u20 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Britse én wereldgeschiedenis

Van de makers van ‘The Kennedy’s’ (vorig jaar op Canvas) is er nu de zesdelige reeks ‘The Windsors. Inside the Royal Dynasty’. De documentaire vertelt het epische en dramatische verhaal van de Britse koninklijke familie: van het ontstaan van de Windsordynastie in het begin van de 20ste eeuw, over de decennia lange regeerperiode van Elisabeth II, het faliekant afgelopen ‘sprookjeshuwelijk’ van haar zoon Charles met Diana Spencer, de perikelen van hun kinderen, tot Harry en Meghan die hun koninklijke titels afgeven, waarmee de cirkel rond lijkt.

Unieke archiefbeelden wisselen af met dramatische reconstructies en getuigenissen van insiders en experten: historici, biografen, journalisten, familie, vrienden en verwanten.

Het resultaat is een diepgaand portret van een niet bij de tijd passende familie die oorlogen en schandalen overleefde, scheidingen en bittere ruzies doorstond, en ondanks dat alles haar plaats heeft gevonden in de 21ste eeuw.

Bekijk ‘The Windsors. Inside the Royal Dynasty.’ op dinsdag 20 oktober om 23u00 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Lust, manipulatie en verraad

‘The Deceived’ is een Ierse psychologische thrillerreeks van de maker van ‘Derry Girls’. Het is een meeslepend, sinister verhaal over lust, manipulatie en verraad.

De serie onderzoekt de gevaren van ‘gaslighting’: het infiltreren van andermans geest en hoe dat een persoon kan beïnvloeden.

De plot? Ophelia is een student aan de universiteit van Cambridge. Ze wordt verliefd op haar getrouwde Ierse docent Michael en volgt hem naar Donegal, waar een tragisch en verdacht sterfgeval plaatsvindt. Hierdoor begint ze te twijfelen aan alles wat ze wist over hem én aan haar eigen verstand.

Een van de hoofdrollen in ‘The Deceived’ is weggelegd voor acteur Paul Mescal die onlangs nog genomineerd werd voor een Emmy. 

Bekijk ‘The Deceived’ op vrijdag 23 oktober om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top