Deze films kan je verslinden op de Internationale Dag van de Luiaard

Kids | Je kan het zo gek niet bedenken, of er bestaat wel een dag voor. Vandaag is het bijvoorbeeld International Sloth Day, Internationale Dag van de Luiaard dus! Je zal deze diertjes misschien nooit in het echt te zien krijgen, want ze leven in Centraal- en Zuid-Amerika en mogen niet als huisdier worden gehouden, maar dankzij een aantal verschijningen op het witte doek wist het traag bewegende wezentje de harten van veel filmfans te veroveren…

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ice Age (2002) en al zijn sequels

Deze langlopende animatiefranchise gaat al mee sinds 2002, toen de allereerste ‘Ice Age’ in de zalen verscheen. De film werd een gigantisch succes, niet in het minst dankzij de verschijning van Sid, een klungelige luiaard die in zowat elke scène de show steelt. Het populaire personage verscheen ook in de lange reeks vervolgfilms die sindsdien uitkwamen: ‘Ice Age: The Meltdown’ (2006), ‘Ice Age: Dawn of the Dinosaurs’ (2009), ‘Ice Age: Continental Drift’ (2012) en tot slot ‘Age: Collision Course’ in 2016. In de Vlaams gedubde versies van al die films werd de stem van Sid vertolkt door de alom bekende komiek Chris Van den Durpel.

Zootropolis (2016)

‘Zootropolis’ (oorspronkelijke titel ‘Zootopia’) voert ons mee in een wonderlijke dierenwereld. De film speelt zich af in de gelijknamige grootstad Zootropolis, verdeeld in verschillende wijken waar alle dieren, zowel roofdieren als (vroegere) prooien, in harmonie met elkaar samenleven. Of dat is toch de bedoeling…

In deze prent speelt de luiaard dan wel geen hoofdrol, maar voor heel wat filmfans was hij wél veruit het meest memorabele personage. Dit dankzij een onbetwistbaar hilarische scène, waarin stevig de draak wordt gestoken met de extreme traagheid van zowel luiaards als ambtenaren – niet toevallig de beroepsgroep waartoe het diertje in deze film behoort.

The Croods (2013)

Dat luiaards in animatie en comedy ongemeen populair zijn geworden, bewijst ook ‘The Croods’. De familiefilm uit 2013 vertelt het verhaal van een familie grottenbewoners genaamd de Croods. Het gezin overleeft een natuurramp vanwege de overbezorgde aard van hun koppige patriarch Grug (Nicolas Cage). Dit is echter niet naar de zin van zijn avontuurlijke dochter Eep (Emma Stone), die hun overbeschermde leventje in vraag stelt en regelmatig de bevelen van haar vader negeert.

Tijdens haar avonturen maakt ze kennis met de ‘moderne’ nomadenjongen Guy (Ryan Reynolds), op wie ze al snel verliefd wordt. Guy heeft ook een huisdiertje, genaamd Belt. En Belt is een… je raadt het al: luiaard! Opnieuw is het de luiaard die in deze film voor de schattige, komische noot zorgt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top