Clip of the week: 'Commander In Chief' van Demi Lovato

Demi Lovato deinst er niet voor terug om een statement te maken, dat weten fans maar al te goed. Nu de presidentsverkiezingen eraan komen maakt de zangeres zich zorgen en die drukt ze uit in haar nieuwe nummer ‘Commander In Chief’. Resultaat? Een emotioneel geladen videoclip met een sterke boodschap.

Het was al langer bekend dat Demi Lovato op de 2020 Billboard Music Awards een nieuw nummer zou uitbrengen, alleen wist niemand wat voor commotie het nummer zou veroorzaken. Veel artiesten zijn de voormalige Disneyster voorgegaan door een politiek getint nummer te schrijven, maar de meesten viseren niemand specifiek. Taylor Swift vocht zo voor LGBTQ+-rechten in ‘You Need To Calm Down’ en Katy Perry stelde onze vrijdheid in vraag in ‘Chained to the Rhythm’. Lovato richt zich op haar beurt wel rechtstreeks tot president Donald Trump.
 
De zangeres betoogt dat hij zijn politieke macht enkel inzet om er zelf beter van te worden en geld te verdienen. Ze verwijst ook meermaals naar de coronacrisis door te vragen hoe het voelt “om nog steeds te kunnen ademen”, of te zingen dat we “in een crisis leven, en mensen sterven”

Allemaal samen

De videoclip van ‘Commander In Chief’ is los van de tekst al een statement op zichzelf. Lovato deelt het ‘podium’ met mensen uit alle lagen van de bevolking. Onder anderen een man met een tulband, een zwart meisje, een vrouw die de tekts uitbeeldt in gebarentaal, een oude witte man en een vrouw in een rolstoel staan haar bij. Één voor één zien we de mensen meezingen, op een lege achtergrond. Door die leegte lijken ze allemaal samen te zijn, ook al komen ze telkens apart in beeld. Met die enscenering maakt Demi Lovato duidelijk dat alle mensen samen kunnen vechten voor een betere toekomst, of beter gezegd kunnen stemmen. Wanneer de zangeres, die als laatste in beeld komt, uitgezongen is, eindigt de clip met de boodschap ‘VOTE’.
 
"We zijn op weg naar de belangrijkste verkiezing van ons leven", schreef Lovato op Instagram. "Dit lied gaat niet over verdeeldheid. Dit gaat over het vinden van antwoorden van de zittende president. Dus alstublieft, debatteer en praat over stemmen." 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top