Belgische toppers op Spotify

In 2019 lanceerde het Zweedse streamingplatform Spotify eindelijk Belgische afspeellijsten. Die lijsten sloegen meteen aan en zetten de muziek van ons kleine landje internationaal op de kaart. Maar welke Belgische artiesten zijn het hardst doorgebroken op het streamingplatform? Proximus Pickx zocht het uit.

#ikluisterbelgisch

Veel sectoren lijden hard onder de gevolgen van de coronacrisis en de muzieksector is daar één van. Enkele radiozenders kwamen al op de proppen met leuke initiatieven waarbij voor een bepaalde tijd enkel Belgische muziek werd gedraaid en Spotify is ook op de kar gesprongen. De Zweedse streaminggigant had al langer Belgische afspeellijsten, maar lanceerde enkele maanden geleden ‘Made in Belgium’. Daar ontdek je gerenommeerde artiesten zoals Triggerfinger, Regi, Bart Peeters en Oscar and the Wolf, maar je leert er ook minder bekende muziek kennen. Steun lokaal, luister Belgisch, luidt het.
 
Op dit moment is het Bazart, de Vlaamse band van frontman Mathieu Terryn, die de eerste plaats van de lijst wegkaapt met hun nummer ‘Denk Maar Niet Aan Morgen’. Net na hen volgt ‘What Love Means’ van Faces on TV, de alias van Jasper Maekelberg, die zelf de producer is achter verschillende andere Belgische artiesten zoals Balthazar en Tsar B. Op de derde plaats verwelkomt de lijst ‘Not In It 4 Love’ van Vlaamse singer-songwriter Admiral Freebee, die ook wel bekend is onder de naam Tom Van Laere.

Topscorers

Dat Belgische muziek het bij ons goed doet, is dus geen geheim. Maar ook internationaal wisten Vlamingen en Walen door te breken. De absolute topper uit België is Felix De Laet, die beter bekend is als Lost Frequencies. Deze Vlaamse DJ wist alle andere Belgische artiesten voor te zijn en is de meest gestreamde muzikant uit ons land op Spotify. Zijn hit ‘Are You With Me’ kaapte de meeste clicks weg, maar ook ‘Reality’ trok ontzettend veel luisteraars.
 
Aan de Franstalige kant van ons land zit ook groot talent. Want net na Lost Frequencies volgt Stromae in de lijst. Paul Van Haver, de man achter Stromae, heeft twee hits op zijn naam staan die de aandacht van miljoenen luisteraars over de hele wereld trokken. Zowel ‘Papaoutai’ als ‘Alors on Danse’ haalden de lijst.
 
Wil jij ook Belgisch luisteren? Dat kan op Spotify bij #playlocal, ‘Made In Belgium!’.

Muziek

Bekijk alles
Top