Duistere tienerdrama à la 'Twilight'

Als je fan bent van de boeken en films van Twilight, kan je vanavond helemaal je ding vinden op VTM3. Om 20u40 speelt er namelijk ‘Beautiful Creatures’, waarin een doodgewone tiener verliefd wordt op een meisje met duistere bovennatuurlijke krachten. Om helemaal in het genre te komen, maakte Proximus Pickx alvast een lijstje met nog drie andere films die broertjes van de ‘Twilight’-serie kunnen zijn.
 

Beastly

Hoewel dit verhaal initieel gebaseerd is op Disneys ‘Beauty and the Beast’, heeft het veel weg van het verhaal waar Twilight mee op de proppen kwam. Een mooi, onschuldig en ietwat verlegen meisje wordt verliefd op een ‘monster’. In Twilight ging het over Bella en de vampier Edward, maar hier spelen Lindy (Vanessa Hudgens) en Kyle Kingson (Alex Pettyfer) de hoofdrollen. Kyle is een narcistische en arrogante jongeman die vervloekt wordt door het meisje dat hij pest. Zij transformeert hem in een afschuwelijk wezen, met vreemde tattoos en littekens. Kyle probeert Lindy met al zijn macht op afstand te houden, maar het tienermeisje wordt verliefd. Kunnen ze samen de vloek doorbreken?

The Host

Geen wonder dat deze film volledig meegaat in het genre van ‘Twilight’, het verhaal is namelijk gebaseerd op een boek van dezelfde schijfster: Stephenie Meyer. De aarde is gekoloniseerd door de ‘Souls’, een buitenaards ras dat de zielen van de mensen wegvaagt zodat hun lichamen veranderen in ‘gastheren’ voor interstellaire reizigers. De meeste mensen zijn dus uitgeroeid, maar sommigen, zoals Melanie en haar familie, hebben het overleefd en verstoppen zich. Melanie wordt uiteindelijk gevangengenomen en heeft een ziel genaamd Wanderer in haar lichaam geïmplanteerd. Ze weigert echter de controle over te geven. Wanneer Wanderer haar mensen verraadt om Melanie te redden, wordt er een klopjacht naar haar gestart.
 

I Am Number Four

Voor nog meer bovennatuurlijk tienerdrama kan je terecht bij ‘I Am Number Four’. John Smith lijkt een gewone tiener, maar eigenlijk is hij een buitenaards wezen op de vlucht voor genadeloze vijanden. Zij jagen op hem en acht andere tieners zoals hij. John verandert altijd van identiteit en verhuist met zijn voogd Henri naar verschillende steden. Hij heeft geen echt verleden en geen echte thuis. Maar in het kleine stadje in Ohio waar hij nu woont, ontdekt hij liefde, krachtige nieuwe vaardigheden en een band met anderen van zijn soort. Ook hier ben je dus weer aan het goede adres voor wat duistere intriges, liefde en tienerdrama. 

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top