Hendrickx (Lommel) niet langer 'mister 100%' na gemiste strafschop

Challenger Pro League | Toen Lommel zaterdagavond in de eerste helft een strafschop kreeg na een penaltyfout op Jonathan Hendrickx, ging iedereen in het Soevereinstadion er al van uit dat de 1-0 voorsprong een feit was. Met Hendrickx beschikt Lommel namelijk over een heuse penaltyspecialist die in acht pogingen nog geen enkele elfmeter onbenut liet. Maar tegen Westerlo faalde de Lommelse rechtsachter een eerste keer.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hendrickx trapte zijn strafschop op de lat en zag zo een einde komen aan zijn reeksje van benutte 1B-strafschoppen. Poging negen was er te veel aan voor de Luikenaar die zo zijn status van 'mister 100%' verliest.

Acht op acht

Dat maakt dat er nu nog maar één speler is die sinds de omvorming van de reeks in 2016 al meer dan vijf penalty's trapte en nog geen enkele keer miste: Andrei Camargo. De voormalige flankspeler van AFC Tubize, Lierse SK en KSV Roeselare (nu RUS Rebecq) mocht de voorbije seizoenen acht keer aanleggen en hij mikte alle pogingen tegen de touwen.

Natuurlijk wordt de kans op de eerste misser groter bij het aantal genomen strafschoppen, want ook Hendrickx miste pas op zijn negende poging. Desalniettemin komt Hendrickx nu in het gezelschap van Ivan Yagan en Teddy Teuma; twee uitstekende penaltytrappers die toch wel eens een keertje durven missen. Yagan zit aan negen op elf en Teuma een vier op vijf.

Vier op vier

Hernan Losada krijgt ook nog een eervolle vermelding in ons lijstje. De huidige coach van Beerschot VA trapte in het seizoen 2017-2018 ook al zijn strafschoppen binnen. Alleen waren dat er maar vier en was dat er eentje te weinig om tot de regelmatige penaltynemers over de jaren heen gerekend te worden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top