Zal Hamilton Schumacher inhalen op de Grand Prix van Portugal?

Twee weken geleden schreef Lewis Hamilton opnieuw een beetje geschiedenis door het record van overwinningen van Michaël Schumacher te evenaren. Zondag heeft de Britse Formule 1-coureur in Portugal de kans om de grootste in de geschiedenis te worden. Die eventuele overwinning zou zijn 92ste zijn.

Portugal wacht al 24 jaar op een nieuwe editie van het Formule 1-wereldkampioenschap. De laatste keer dat de race naar de Atlantische kust kwam was in 1996, in Estoril.
 
Maar de hoofdprijs van dit jaar wordt gewonnen in Portimão, in Algarve. Dit is een primeur voor het circuit, dat tot nu toe de teams enkel zag komen om te testrijden. Ze hopen de uitdaging ook in 2021 nog eens aan te gaan.  
 
Hamilton in de geschiedenisboeken?
 
Twee weken na de Grand Prix Formule 1 van de Eifel (Nürburgring, Duitsland) waar hij zijn 7e overwinning van het seizoen behaalde, de 91e in zijn carrière, hoopt Lewis Hamilton weer het beste van zichzelf te kunnen geven en zijn heerschappij over het seizoen 2020 te bevestigen.
 
Maar tijdens deze GP van Portugal kan de Brit ook de legende Michaël Schumacher inhalen. Met zijn 35 jaar is Hamilton medehouder van het record van de wereldkampioenschapsoverwinningen (91). Na zondagmiddag zou hij de enige kunnen zijn die dat ongelooflijke record op zijn naam mag zetten.
 
De wereldkampioen uit 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 komt ook dicht bij het wereldtitelrecord van Schumacher dat op zeven ligt. Genoeg mogelijkheden dus voor Hamilton om de grootste Formule 1-coureur in de geschiedenis te worden.
 
Grand Prix zonder publiek?
 
Maar zal het publiek getuige kunnen zijn van dit historische moment? Niets is zeker. Er worden drastische maatregelen genomen om te proberen de pandemie in te dammen. Toen het aantal besmettingen nog niet zo snel leek te stijgen, was het de bedoeling om 50.000 mensen rond de baan te verwelkomen.
 
Portugal wordt echter geconfronteerd met een sterke toename van het aantal coronabesmettingen en velen vragen zich nu af of het wel een goed idee is om zo'n grote menigte toe te laten.
 
De kans bestaat dus dat supporters volgende week te horen krijgen dat de race zich toch achter gesloten deuren zal afspelen. Zeker aangezien Turkije, waarvan de GP gepland staat voor begin november, al heeft aangekondigd dat er geen toeschouwers zullen zijn, hoewel er al 75.000 kaartjes verkocht zijn.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top