Alles is bespreekbaar in 'Club Flo'

Zit jij met vragen rond seksualiteit, drugs of gender waarmee je bij niemand terechtkan? Dan komt VTM2 dit najaar met de oplossing. Flo Windey gooit namelijk de deuren open van haar ‘Club Flo’, waar alles bespreekbaar is.

Ze neemt geen blad voor de mond en doorbreekt maar al te graag taboes. “Er zit geen filter tussen mijn hersenen en mijn mond”, zegt de 24-jarige Flo Windey. Liefhebbers van Studio Brussel kennen haar al langer door de videoreeks ‘Flowjob’, waarin ze in alle openheid seks en relaties bespreekt. Elke aflevering kruipt daar een nieuwe gast met haar tussen de lakens, letterlijk dan, om het te hebben over hun seksleven, hun liefdesrelaties, hun kopzorgen en hun verlangens.
 
Dit najaar verkent Flo Windey met hetzelfde doel een heel ander gebied, namelijk dat van de televisie. In ‘Club Flo’ verwelkomt de host eveneens elke week een nieuwe gast, maar deze keer wordt er niet enkel over seksualiteit of relaties gepraat. Thema’s zoals alcohol, drugs, gender en mentaal welzijn zullen de gesprekken kleuren. Onderwerpen die zowel tieners als volwassenen bezighouden en spijtig genoeg nog vaak als taboe bestempeld worden.
 
Flo liet zich zowel voor haar Youtubeshow als op de televisie inspireren door haar eigen puberteit. “Als veertienjarige groeide ik op met ‘Spuiten en Slikken’ in Nederland. Maar in mijn puberteit merkte ik dat ik over bepaalde zaken geen informatie vond, en de frustratie bleef groeien. Uiteindelijk vond ik die info wel, maar op mijn twintigste merkte ik dat dat voor veel leeftijdsgenoten anders lag. Ze weten het niet. Ik wil ervoor zorgen dat jongeren zich oké voelen - normaal, niet raar”, vertelde ze aan de krant De Tijd.
 
Dat deed ze tot nu toe dus online, maar samen met Het Nieuwshuis van Eric Goens begeeft ze zich nu op de beeldbuis en maakt ze stilaan naam als de Goedele Liekens voor jongeren. “Met ‘Flowjob’ ben ik het afgelopen jaar al erg gegroeid”, zegt Flo. “We hadden niet de hoogste verwachtingen, maar in totaal keken meer dan een miljoen mensen. Dan volgde het tweede seizoen, waarna Eric Goens belde met de vraag om een tv-programma te maken - dat was: wow!”
 
Omdat één programma niet genoeg was, biedt Het Nieuwshuis de kijkers ook ‘Club Flo Doc’ aan. Flo bekijkt er sinds 1 oktober de beste seksdocumentaires uit het buitenland en maakt aan de hand daarvan thema’s als orgasmes, porno en seksspeeltjes bespreekbaar. Pittig is het zeker, maar leerrijk zeker ook.
 
Over ‘Club Flo’ is nog geen concrete informatie uitgekomen, maar ‘Club Flo Doc’ bekijk je elke donderdag om 21u45 bij VTM2.

Films

Bekijk alles
Top