Trailers die de film overstegen

Het maken van een goede trailer is een kunst. Die enkele minuten hebben de kracht om je film te maken of te kraken, nog voor hij uitkomt. Sommige trailermakers gaan echter een stapje te ver en maken een voorsmaakje dat beter is dan de langspeelfilmvariant. Proximus Pickx maakte voor jou een lijstje van trailers die beter waren dan hun films.

Godzilla

De trailer voor ‘Godzilla’ uit 1998 was een meesterwerk op zich. Er kwam iets aan dat op het punt stond om een ravage aan te richten. We zien de grond schudden. Auto's worden in de lucht gegooid. Is het een aardbeving? Een tsunami? Een agent staart doodsbang voor zich uit en een oude visser rent voor z’n leven wanneer er iets uit de oceaan tevoorschijn komt.
 
De spanning in de trailer blijft opbouwen tot we plots zien waar iedereen schrik voor heeft: Godzilla. Op dat moment ben je als kijker overtuigd van een waanzinnig goede film. Tot de teleurstelling toeslaat en de ‘Godzilla’ meer om de mensen draait dan om het monster. Kan een filmstudio aangeklaagd worden voor valse reclame? Enkele kijkers zullen het vast overwogen hebben.

Suicide Squad

Misleidende trailers zijn echter niet in de vorige eeuw gebleven. Integendeel, zelfs enkele jaren geleden werd nog een parel van een trailer voorgeschoteld met een beter verhaal dan de film zelf. Het grote probleem met de trailer van 'Suicide Squad' is dat hij deed geloven dat dit een film was over de Joker die een stel schurken van Gotham leidt. Kijkers keken ernaar uit om de getalenteerde Jared Leto een nog betere Joker te zien doen dan Heath Ledger.
 
Helaas is dat nooit gebeurd. De grappenmaker kreeg heel weinig screentime en Leto deed te hard zijn best om het personage ‘gek’ te maken. Gelukkig maakte Will Smith veel goed, zijn prestatie als Deadshot was veruit de beste van de film. Hopelijk kan James Gunn een betere ‘Suicide Squad’ afleveren volgend jaar.

Transformers: Revenge Of The Fallen

Filmcritici zijn al lang heel streng voor regisseur Michael Bay. De man lijkt volgens enkelen meer aandacht te schenken aan de vorm dan aan de inhoud, wat bij veel kijkers niet in de smaak valt. Hetzelfde gebeurde bij ‘Transformers: Revenge of the Fallen’.
 
De trailer voor ‘Revenge Of The Fallen’ was zo goed dat je meteen bioscoopkaartjes voor je hele familie zou gekocht hebben. De special effects waren futuristisch. Megan Fox zag er even adembenemend uit als Marylin Monroe op de cover van een magazine uit de jaren 60 en Shia LaBeouf had hevige ruzies met de Transformers. Wat kunnen kijkers nog meer wensen? Een goede film, zo blijkt. Want het lijkt alsof de trailer een gratis compilatie is van de enige goede momenten in de film.

The Place Beyond the Pines

Met zo'n mooie titel verwacht je niet dat een film gaat floppen. De trailer gaf de kijker een intens verlangen naar meer. Hij toonde Ryan Gosling als de getatoeëerde macho bankrover Luke Glanton, die verwoede pogingen doet om zijn leven weer op orde te brengen. Bradley Cooper kroop in de rol van een agent genaamd Avery Cross, die het niet zo begrepen had op Luke. Een van deze mannen zou de andere gaan uitschakelen. Of toch niet? Eva Mendes was ook aanwezig, die Luke’s geliefde Romina speelde. De sterrencast beloofde een topfilm met voldoende spanning.
 
De film had ook potentieel om een goed te worden, tot het einde aanbrak en de kijker zich realiseerde dat er eigenlijk niets bijzonders gebeurd was. Gewoon drie goede acteurs die hun best doen het script dat ze gekregen hadden zo goed mogelijk neer te zetten.

Films

Bekijk alles
Top