Is dit het geheim achter de flitsende start van Beerschot én OHL?

Sport | Na acht speeldagen in 1A doen Beerschot VA en OH Leuven het uitstekend in 1A. Beide teams lieten de voorbije weken heel wat fraais zien en staan momenteel knap in de top zes van de algemene rangschikking. Maar hoe komt het dat de twee promovendi het zo goed doen na de hele heisa van afgelopen zomer?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het recept van hun grote succes kan wel eens goed terug te brengen zijn naar de solide basis waarmee ze aan het nieuwe seizoen zijn begonnen. Terwijl zowat alle andere teams de transfermarkt afschuimden om zoveel mogelijk witte merels aan te trekken, behielden Beerschot VA en OHL voornamelijk het vertrouwen in de selecties die hen vorig seizoen tot periodekampioen kroonden.

86% mee uit 1B

Als we even kijken naar de elf spelers die Hernan Losada dit seizoen qua speelminuten al het vaakst tussen de lijnen zette (Vanhamel, Bourdin,  Dom,  Frans,  Holzhauser, Sanusi, Pietermaat, Tissoudali, Noubissi, Prychynenko, Vorogovskiy), dan zijn dat voor de volle 100% spelers die vorig seizoen ook al mee het mooie weer maakten op het Kiel. 

Bij OHL veranderden ze van coach (Marc Brys kwam Vincent Euvrard vervangen), maar ook Brys hield vooral vast aan de sterkhouders van vorig seizoen (Kotysch, Hubert, Mercier, Sawah, Henry, Maertens). Daarnaast krijgen er met Ouedraogo en Raemaekers ook nog eens twee jongens een pak meer kansen nu, dan dat ze vorig seizoen kregen. Enkel Iversen, Malinov en Bese zijn zo de 'vreemde eenden in de bijt'. Zij zijn nieuw van deze zomer.

Beproefde formule

Het hoeft evenwel geen verder betoog dat zowel Beerschot als OHL hun huidige succes vorig seizoen al begonnen bouwen. Een solide basis met sterke automatismen lijkt dan ook hét recept voor de sterke rentree in 1A nadat ook KV Mechelen in het vorige seizoen op een dergelijke manier hoge ogen gooide.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top