De ESL Benelux: Winter 2020 op CSGO is halfweg

Door Proximus

Deel dit nieuws

De ESL Benelux blijft de trots van de Benelux-esportsscene op CSGO! De tweede split van het jaar 2020, de ESL Benelux: Winter, begon bijna drie weken geleden. Enkele teams gaan voorop, andere teams blijven achter. Laten we halverwege het seizoen eens terugblikken op de eerste resultaten.

Week 1:

De eerste wedstrijden van het winterseizoen moesten de vorm van de deelnemende teams bevestigen. De leiders hoopten vanaf het begin een zekere dominantie op te leggen terwijl de nieuwe namen indruk wilden maken.

Tot die laatste categorie behoort xDuDOG, een van de nieuwe teams in de competitie, met twee spelers uit het Verenigd Koninkrijk. In hun eerste wedstrijd mochten ze zich meteen meten met de onbetwiste favorieten van deze split: LowLandLions. De Nederlandse organisatie, erkend op de Benelux- en internationale CSGO-scene, kon getalenteerde spelers rekruteren om zichzelf in een nieuw avontuur te gooien en om te bewijzen dat de Benelux-teams kunnen evolueren. Ze demonstreerden hun superioriteit in deze eerste wedstrijd door met 16-2 te winnen.

De tweede wedstrijd stond heel mooi op de affiche met twee voormalige Summer Split-teams tegenover elkaar: Sector One versus 4Elements Esports, oftewel België versus Nederland. Deze keer was het Nederland dat met een straatlengte voorsprong kon zegevieren: 16-5.

In de derde wedstrijd gaf GameFist helaas forfait tegen JoinTheForce. Beide teams konden alleen maar teleurgesteld zijn over deze onverwachte opgave.

De laatste wedstrijd van de eerste speeldag ging tussen de Amsterdam KINGS (Ex-FWRD) en de Doggers, twee teams die niet bekend zijn bij het grote publiek, maar toch mooie dingen kunnen laten zien. Het bewijs hiervan is dat ze allebei gekwalificeerd zijn. Uiteindelijk namen de koningen van Amsterdam het voortouw. Ze wonnen hun eerste wedstrijd met 16-12.

Week 2:

Op donderdagavond 1 oktober ging de tweede speeldag door. Er stonden ons nieuwe confrontaties te wachten.

De eerste wedstrijd was GameFist vs 4Elements. Na het forfait op speeldag 1 begon GameFist nu eigenlijk pas echt aan de split. Een waarom niet meteen goed starten? Maar 4Elements dacht daar anders over en won met 16-8. Met een 2/2 nam het de eerste plaats in.

De tweede wedstrijd ging tussen twee teams die op de eerste speeldag allebei verloren: Doggers vs xDuDOG. Beide teams behoren niet tot de favorieten dus alle punten zijn welkom. Uiteindelijk won het Doggers-team met een krappe score van 16-13.

In de derde wedstrijd legde LLL (LowLandLions) opnieuw zijn speelstijl op tegen tegenstander van de dag, de KINGS, een kandidaat voor de bovenste helft van de tabel. Maar bovenaan de tabel betekent niet per se de eerste plaats. Uiteindelijk won LLL de wedstrijd met 16-7.

In de laatste wedstrijd van de avond stond Sector One tegenover JoinTheForce. De laatstgenoemde heeft kansen om de grote favoriet LLL het vuur aan de schenen te leggen. Dat liet het team zien door de laatste confrontatie van de tweede dag te winnen in een spannende wedstrijd: 16-14.

Week 3:

De derde wedstrijddag van de ESL Benelux vond plaats op 8 oktober, het ideale moment voor de favorieten om hun voorsprong te vergroten.

GameFist moest helaas voor de tweede keer dit seizoen opgeven.

De tweede wedstrijd van de dag was er een tussen Sector One en xDuDOG. Beide teams presteerden sinds het begin van de competitie onder hun niveau. Van een van de belangrijkste organisaties in de Benelux hadden we toch meer verwacht! Ondanks alles won S1 (16-14), waardoor ze hun eer redden in dit eerste deel van de competitie.

Vervolgens was het tijd voor de wedstrijd waar reikhalzend naar werd uitgekeken. LLL ontmoette 4Elements, beide teams stonden voor deze confrontatie zij aan zij. Slechts een van de twee zou na afloop van de confrontatie nog het maximum van de punten hebben. De favorieten zetten hun status in de verf, LLL won met 16-3.

De laatste wedstrijd zou een aanzienlijk gat creëren in de tabel indien het JoinTheForce-team Doggers versloeg. En dat gebeurde ook! In een wedstrijd met veel intensiteit was het JTF dat afstand nam van zijn tegenstander: 16-14. JoinTheForce hees zich naast LowLandLions op de eerste plaats!

Week 4:

De nieuwe competitieweek begon met droevig nieuws. GameFist werd uitgesloten in dit ESL Benelux-seizoen. De regels van de ESL-organisatoren zijn duidelijk: na twee forfaits word je als team gediskwalificeerd. De overwinningen van de tegenstrevers door forfait werden geschrapt.

© Liquipedia – De kalender werd aangepast na de opgave van GameFist

Voortaan stonden er dus drie wedstrijden per week op het programma. Een van de deelnemende teams kreeg wat extra tijd om te rusten.

De eerste wedstrijd van de vierde avond ging tussen LowLandLions en JoinTheForce, de favorieten tegen hun eerste achtervolgers! Het was misschien wel een van de meest bekeken wedstrijden in deze competitie, maar ook de vierde wedstrijd was een kolfje naar de hand van LLL. De Belgische en Nederlandse spelers kenden weinig moeite met JTF: 16-6.

In de tweede wedstrijd ontmoetten SectorOne en de KINGS elkaar. De wedstrijd begon op Vertigo, maar we beseften al snel dat de koningen van Amsterdam meer teamspel en een hoger speelritme ontwikkelden. Ook in deze wedstrijd gaf het scorebord 16-6 aan.

4Elements vs Doggers op Nuke vormde het slot van de eerste competitiehelft. Doggers, de Belgisch-Nederlandse mix legde een indrukwekkend ritme op vanaf het begin van het spel. Dat resulteerde in een voorsprong die het team niet meer weggaf, eindstand: 16-8.

© Liquipedia – Het klassement halfweg de competitie

In de eerste helft van de competitie sprongen een paar favorieten reeds in het oog. Zij hebben een mooie voorsprong opgebouwd in functie van de play-offs. Natuurlijk staan er nog drie lange weken van competitie op de agenda. Wie weet zien we enkele teams terugkomen en verrassende namen een ticket grijpen voor de play-offs. Een ding is zeker, na afloop van de competitie geven we je zeker een overzicht. In de tussentijd hopen we dat de Belgen ons landje goed vertegenwoordigen.

Copyright afbeelding: ESL Gaming Benelux

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top