Andriy Lunin, de oplossing om Thibaut Courtois rust te geven tegen Cadiz

Sport | Thibaut Courtois werd door Roberto Martinez gespaard voor de interlands tegen Ivoorkust, Engeland en IJsland. De kans bestaat dat Zinédine Zidane hem tegen Cadiz ook nog één wedstrijd aan de kant laat. In de schaduw van Courtois wacht de Oekraïner Andriy Lunin zijn kans af.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Real Madrid bereidt zich voor op een belangrijke week. Zaterdag neemt Real het op tegen Cadiz en woensdag ontvangt de Koninklijke Shakhtar Donetsk in de Champions League vooraleer het FC Barcelona partij geeft. De snelle opeenvolging van matchen dwingt Zidane er toe om de fysieke paraatheid van zijn spelers goed te monitoren.

Geen risico voor Courtois

Thibaut Courtois speelde dus niet in de Nations League en de doelman stelde de fans van Real Madrid alvast gerust. In het radioprogramma El Larguero van Cadena Ser zei hij het volgende: “Met mij gaat alles goed. Na de partij tegen Levante voelde ik iets aan de heup, maar het was slechts een licht ongemak. Als ik een superbelangrijke wedstrijd had gehad met het nationale team, had ik kunnen spelen, maar het was beter om te rusten. Er komen weken met veel wedstrijden aan en soms moet je aan je lichaam denken. Daarom moest ik een paar dagen rusten. "

De Spaanse pers is al een paar dagen aan het brainstormen over het feit dat Courtois tegen Cadiz ook nog wat rust zou kunnen krijgen. Daardoor kan Andriy Lunin, de beste keeper van het WK onder twintig jaar in 2019, zijn eerste minuten maken voor Real.

De grote ambities van Lunin

De doelman werd de afgelopen seizoenen uitgeleend aan CD Leganes, Real Valladollid en Real Oviedo, nadat hij in 2018 voor 8,5 miljoen euro werd overgenomen van Zorya Luhansk. Doordat Alphonse Areola afgelopen zomer vertrok, is Lunin de tweede doelman geworden.

De keeper zag dat Thibaut Courtois de afgelopen maanden indrukwekkend voor de dag kwam, maar toch wil hij de nummer één van Real worden. “Ik zou zeker terug willen komen naar Madrid en vechten om de nummer één onder de lat te worden. Ik doe er alles aan om dit doel te bereiken. Ik weet niet wanneer, maar het zou het mooiste moment van mijn leven zijn", zei hij vorig seizoen bij Mundo Deportivo.

Met Real Oviedo, dat vijftiende eindigde, realiseerde Andriy Lunin 6 clean sheets in 20 wedstrijden. Het is aan hem om nu, net zoals Thibaut Courtois, te bewijzen dat hij het talent heeft om in doel te staan bij Real Madrid.

Het volledige schema voor La Liga, speeldag 6:

Zaterdag:
Granada - Sevilla FC: vanaf 13u op Eleven Sports 2.
Celta Vigo - Atlético Madrid: vanaf 16u op Eleven Sports 3.
Real Madrid - Cadiz: vanaf 18u30 op Eleven Sports 2.
Getafe - FC Barcelona: vanaf 21u op Eleven Sports 1.

Zondag:
Villarreal - Valence: vanaf 16u op Eleven Sports 2.
Real Betis - Real Sociedad: vanaf 21u Eleven Sports 1.

Volg alle wedstrijden van La Liga op Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top