RLCS X Major EU: Preview

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nu de drie manches van de fall split zijn gespeeld, is het tijd voor Europa om de eerste Major te verwelkomen in dit heruitgevonden format van de Rocket League Championship Series.

Psyonix kondigde het nieuws enkele maanden geleden al aan. De RLCS, het vlaggenschip van Rocket League, zou een meer dan welgekomen facelift ondergaan om het vijfjarig bestaan van het spel te vieren. Naast de drie verschillende splits (herfst, winter en lente) is de komst van drie Major Events, die de mooie afsluiter vormen van elke split, de grote nieuwigheid. Nadien volgt het wereldkampioenschap in 2021.

De zestien beste Europese teams zullen in de maand oktober tegen elkaar strijden om de nieuwe regionale kampioen te worden. De eerste etappe vindt zaterdag plaats.

© Rocket League Esports

Het format

Deze Europese Major gaat door in twee fases. De zestien deelnemende teams, die zich kwalificeerden op basis van het aantal gescoorde punten in de drie manches van de herfstsplit, maar ook in de competitie The Grid*, zullen door het Zwitsers systeem moeten geraken waar elke wedstrijd in een BO5 wordt gehouden. De top acht komt in aanmerking voor de play-offs met directe eliminatie. De kwartfinales worden in BO5 gespeeld, terwijl de halve finales en de finale in BO7 doorgaan.

© Liquipedia

De favorieten

We bespreken hier vijf teams die op papier een (grote) kans maken om de regionale kroon te claimen. Deze lijst is natuurlijk puur theoretisch en is gebaseerd op de resultaten die werden waargenomen tijdens de wedstrijden van deze split.

  • BDS
© BDS

De Zwitserse organisatie wordt beschouwd als het beste Europese team en als een van de topteams in de wereld. BDS is een van de grote favorieten voor de eindoverwinning. Na winst in twee van de drie rondes van de herfstsplit kwam het trio MaRc By 8, M0nkey M00n en Extra in de derde ronde van de herfstsplit echter een sterk Renault Vitality-team tegen. BDS is zeer sterk in de offensieve fase en dicteert vaak het ritme van de wedstrijden. Het team slaat toe wanneer je dat het minst zou verwachten.

  • Renault Vitality
© Vitality

De bijen kwamen als grote winnaar uit de derde ronde van deze split, na de overwinning tegen een verrassend Endpoint-team in de finale. De onweerstaanbare line-up bestaande uit Kaydop, Alpha54 en Fairy Peak! werkte een meer dan behoorlijke fall split af en kwalificeerde zich telkens voor de play-offs. Met een goede techniek en een degelijke visie op het spel mag het Franse team hopen weer te schitteren tijdens deze Europese Major.

  • Endpoint
© Liquipedia

Endpoint was de grote verrassing in de derde manche van de fall split. Meestal goed voor degelijke prestaties, maar zonder evenwel te schitteren op het podium van Rocket League, haalde Endpoint de finale na een optreden dat indruk maakte op vele waarnemers. Een speciale vermelding is weggelegd voor de Finse speler Metsanauris, die een spelniveau van wereldklasse liet zien, waardoor zijn team met solide resultaten steeds hoger op de ladder kon kruipen. Indien de speler een vorm toont die vergelijkbaar is met de vorm die hij in de derde fase van de herfstsplit op de mat bracht, zullen de andere teams op hun hoede moeten zijn voor de Europese organisatie. Anders zal de vliegende Fin het doel van de tegenstander bestormen.

  • Top Blokes
© Top Blokes

Gewend aan de eindfases van deze fall split, is Top Blokes zeker een van de teams om op te schrijven voor de eindoverwinning. Met als beste resultaat een tweede plaats in de eerste ronde van de split, mag de Europese organisatie hoog mikken in deze Major.

  • Barça
© Barça Esports

Kwatongen zullen beweren dat het het team ontbreekt aan een Messi om de Catalaanse ambities waar te maken. De line-up van FCB, die zich twee keer voor de play-offs kwalificeerde in deze split, is op zoek naar een eerste eindoverwinning die achterwege blijft. Het team zal echter zijn niveau moeten verhogen als het de grens van de achtste finales wil overschrijden.

Zestien teams zullen elkaar treffen met als doel om een ticket voor de play-offs te veroveren – © Liquipedia

De Belgische tint

België zal opnieuw goed vertegenwoordigd zijn op deze Major met de aanwezigheid van Europees kampioen Maëllo ‘AztraL‘ Ernst. Als leider van het Amerikaanse team Oxygen Esports is de Aubelois een vaste waarde op het hoogste niveau. Hij toonde zijn talent eerder deze week nog maar eens tijdens de Twitch Rivals Rocket League, die hij won met het team dat door de Fransman Fairy Peak werd gevormd. Het zal interessant zijn om onze landgenoot aan het werk te zien op deze Major, gezien het zeer hoge niveau dat aangeboden zal worden door de verschillende strijdende partijen. De play-offs bereiken zal moeilijk worden voor Oxygen, dat nooit beter heeft gedaan dan de negende plaats in de drie fases van deze fall split. Ze presteerden daarentegen wel heel goed op The Grid, waar ze regelmatig een plaats in de top 3 veroverden.

We tellen ook nog een andere Belg, Cha0s, die het Triple Trouble-team coacht.

De eerste fase van deze Europese Major gaat aanstaande zaterdag om 17u van start. De play-offs vinden plaats op 24 oktober.

*The Grid is een wekelijks toernooi, geïntroduceerd in de RLCS X. Het toernooi brengt de beste teams samen voor Grid Points en een plaats op de International Majors.

Copyright afbeelding: Rocket League Esports

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top