Charleroi verdedigt zijn leidersplaats in Genk

Sport | Er staat Sporting Charleroi deze zondag om 18u15 een moeilijke verplaatsing op Racing Genk te wachten. De Carolo’s beseffen dat ze moeten winnen om hun leiderspositie in het klassement niet te grabbel te gooien.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bij het oplopen van de grasmat in Racing Genk zullen de Henegouwers weten of ze hun leidersplaats kwijt zijn, dan wel delen met Club Brugge. Blauw-zwart, dat één puntje minder telt, maakt daags voordien immers de verplaatsing naar Standard, de derde in de stand met 2 punten minder dan de leider. Het wordt de kraker van de negende speeldag in de Jupiler Pro League. De twee teams zouden dus de koppositie kunnen overnemen in het geval van een overwinning.
 
Massimo Bruno ziet het einde van de tunnel
 
De Zebra’s staan momenteel weer met hun voeten op de grond. Na zes opeenvolgende zeges zaten ze op een wolk, maar de nederlaag in Moeskroen en het thuisverlies in de Waalse topper tegen Standard zetten de boel weer op scherp in Mambourg. De maand oktober bleek tot dusver een bittere pil voor de troepen van Karim Belhocine, die zich begin deze maand ook niet konden plaatsen voor de poulefases van de Europa League door het thuisverlies tegen het Poolse Lech Poznan.
 
Maar sinds de nederlaag tegen de gezworen Luikse aartsvijand is er heel wat veranderd. Maxime Busi vertrok naar Parma, zijn vervanger Jules Van Cleemput kwam over van Mechelen om de rechtsachterpositie in te vullen. De Carolo’s hebben zich eveneens versterkt in de aanval, met de transfers van Saido Berahino, komende van Zulte Waregem, en de opmerkelijke terugkeer in België van Lukasz Teodorczyk. 34 weken na het scheuren van zijn ligamenten heeft Massimo Bruno deze week eindelijk de trainingen hervat.

Racing Genk wint aan slagkracht
 
Bij Racing Genk kan Jess Thorup, die nog steeds op zijn eerste zege in Limburg wacht, rekenen op een completer elftal. Danny Vukovic en Maarten Vandevoordt, die om beurt ten prooi vielen aan het coronavirus, strijden om de plek onder de lat. Op de lijst met geschorsten treffen we Bastien Toma, die nog één speeldag moet uitzitten. De Carolo Theo Bongonda maakt dan weer zijn terugkeer in de groep. De linkerwinger kan wat creativiteit in het spel injecteren.
 
Vanuit de ziekenboeg klinkt eveneens goed nieuws. Bryan Heynen, die lang met een knieblessure kampte, maakte zijn terugkeer op het trainingsveld. De middenvelder zou de missing link kunnen betekenen in het spel van de Limburgers, die de laatste tijd moeite hebben om de vlotte combinaties te vinden in het midden van de mat. In de voorhoede zou de concurrentiestrijd tussen Paul Onuachu en Cyriel Dessers kunnen losbarsten. De Belgisch-Nigeriaanse centrumspits, die de afgelopen zomer ingelijfd werd, heeft zijn draai nog niet gevonden bij de club van zijn hart en lijdt dan ook onder de moordende concurrentie van de huidige topschutter van de competitie. De oud-speler van Heracles maakte desalniettemin zijn debuut in het nationale elftal van Nigeria tijdens de interlandbreak. Was dat de boost die hij nodig had om zich te lanceren? 
 
Volg het Belgische kampioenschap via Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.
 
Bovendien biedt Proximus Pickx in de app (Android, binnenkort ook beschikbaar in IOS en op het web) met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top