Geniet van de beste opera met Stingray Classica

Met het Family-pakket van Proximus TV kunnen de operaliefhebbers naar hartelust genieten van de beste operastukken. Zondag 18/10 omstreeks drie uur ’s middags speelt een opera van Prokofiev op Stingray Classica. Een week later, zondag 25/10 kan je om een uur ’s middags een opera van Puccini bewonderen. Twee toppers van formaat die menig operahart kunnen beroeren. 

Prokofiev – The Love For Three Oranges

Sylvain Cambreling dirigeert het koor en orkest van de Parijse Opera in een uitvoering van Sergej Prokofievs ‘De liefde voor de drie sinaasappelen, Op. 33’, ook bekend onder de Franse titel ‘L'amour des trois oranges’. Prokofievs satirische opera was gebaseerd op Carlo Gozzi's Italiaanse toneelstuk 'L'amore delle tre melarance', en beleefde zijn première in het Auditorium Theatre in Chicago, Illinois op 30 december 1921. Deze productie uit 2006 werd geregisseerd door Gilbert Deflo. Onder de solisten zijn Philippe Rouillon, Charles Workman, Hannah Esther Minutillo, en Guillaume Antoine. In Deflo's productie voor de Opéra de Paris is Prokofievs werk een vlot schouwspel dat op de commedia dell'arte is geïnspireerd. De componist weet bij elk karakter de juiste melodische wending en instrumentale aankleding te vinden. Met zijn bijna filmische benadering toont regisseur Deflo ons de gestileerde karakters, in het tempo en met de ritmische kracht die perfect bij Prokofiev passen.

Puccini – Tosca

Op de Osterfestspiele van 2017 voerden Sir Simon Rattle en de Berliner Philharmoniker in Baden-Baden Giacomo Puccini's beroemdste en beste opera uit: Tosca. Een goede keuze, want Tosca is behalve een kunstwerk ook een spannend, meeslepend liefdesverhaal. Deze drie-akter werd voor het eerst uitgevoerd in het Teatro Costanzi in Rome in 1900. Het is gebaseerd op een Italiaans libretto van Luigi Illica en Giuseppe Giacosa. Philipp Himmelmann tekende voor deze spectaculaire productie, die een nieuw licht werpt op de geliefde klassieker. Kristine Opolais speelt de titelrol, en Marcelo Álvarez neemt de rol van Mario Cavaradossi voor zijn rekening.

Genieten van het spektakel met Opera Prokofiev kan zondag 18/10 om 15u.
Genieten van het spektakel met Opera Puccini kan zondag 25/10 om 13u.

Beide opera’s zijn te bekijken via het Family Pack van Proximus Pickx. Meer informatie vind je hier

Muziek

Bekijk alles
Top