Limburg United mikt met mix van jeugd en ervaring op plaatsje in de top vier

Sport | In het weekend van 6-8 november trekt de Euromillions Basketball League editie 2020-2021 zich op gang. Proximus Pickx fileert voor de start van de nieuwe jaargang de tien basketbalploegen. Vandaag: Limburg United.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toen de basketbalcompetitie op 14 maart 2020 vervroegd werd stilgelegd, prijkte Hubo Limburg United op een knappe vierde plaats. En een plaatsje in de top vier is ook dit seizoen opnieuw de betrachting. Door de coronacrisis, die ook een impact heeft op het budget van de Limburgers, opteert de club dit seizoen eens te meer om vol in te zetten op jong Belgisch talent, omringd met drie Noord-Amerikanen die mee het verschil moeten maken.

Inzetten op de jeugd

Naast bekende gezichten als Wen Mukubu en Niels Marnegraeve en jong talent zoals Leander Dedroog en Jarne Lesuisse, mochten de Limburgers deze zomer liefst zes nieuwkomers verwelkomen. Er wordt vooral veel verwacht van point guard Silas Melson en de Canadees Daniel Mullings, die al jaren hoog op het verlanglijstje van de Limburgers stond. Daarnaast keert ook Yannick 'The Tank' Desiron terug na twee succesvolle jaren bij Filou Oostende en spoelde er met Luke Knapke nog een derde Noord-Amerikaan aan in Limburg. Met het Sloveense talent Nik Dragan en de Nederlandse belofte Sam Huurman werd de lokale jeugd ook aangevuld met internationaal aanstormend geweld.

Het vertrek van publiekslieveling Nathan Kuta naar Okapi Aalster liet zijn sporen na in de Sporthal Alverberg. Toch lijken de troepen van hoofdcoach Sacha Massot, die in het tussenseizoen Bryan Lynch opvolgde, klaar om opnieuw mee te strijden voor een plaatsje in de top vier.

Defense als basis

"Defensie is mijn stokpaardje en United moet één van de beste teams van België worden op gebied van verdedigen", zo verkondigde Massot de ambitie van de Limburgers in een interview met Het Laatste Nieuws. Natuurlijk zullen de Limburgers die sterke defensie moeten koppelen aan offensieve efficiëntie en ook het geluk wat aan hun zijde hebben. Indien een aantal ervaren krachten een zware blessure zouden oplopen, is het toch bang afwachten in hoeverre de jeugdige krachten die leemtes kunnen invullen. Maar een plaatsje in de top vier behoort alvast tot de mogelijkheden.

Volg de Euromillions Basketball League het hele seizoen lang op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top