Standard en Club Brugge lonken naar de leidersplaats

Jupiler Pro League | In de topper van de negende speeldag van de Jupiler Pro League ontvangt Standard Club Brugge zaterdagavond om 20u45. In het geval van een uitschuiver van Charleroi op Genk kan één van beide ploegen opklimmen naar de leidersplaats in het klassement.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is de topaffiche van de nieuwe speeldag in het kampioenschap. De derde in de stand, Standard, ontvangt zaterdag regerend landskampioen Club Brugge, momenteel tweede, voor 7.500 toeschouwers op Sclessin. Een clash die belooft spannend te worden tussen twee ploegen die zich door de internationale break wat gestuit zagen worden in hun opmars.

Na hun start volledig te hebben gemist (twee nederlagen in drie wedstrijden) heeft Club Brugge de scheve situatie helemaal rechtgezet. Blauw-zwart boekte vijf opeenvolgende overwinningen, waaronder een autoritaire zege tegen aartsrivaal Anderlecht, en bereikt stilaan opnieuw het niveau van het kampioenenjaar.

De Rouches hebben ook het zelfvertrouwen volledig hervonden na de misstap tegen Zulte Waregem. De troepen van Philippe Montanier hebben er bovendien ook hun eerste referentiematch opzitten door koploper Charleroi zijn eerste seizoensnederlaag toe te dienen.

Een verstoorde voorbereiding

De sleutel voor de wedstrijd zou wel eens kunnen zijn hoe beide ploegen de internationale break hebben doorstaan. Standard moest liefst acht spelers afstaan, waarvan er vijf pas donderdag terug in België aankwamen, amper twee dagen voor het treffen met Brugge. Naast de opgelopen vermoeidheid, bemoeilijkt deze situatie ook het werk van de technische staf, aangezien enkele spelers slechts één gezamenlijke training achter de kiezen zullen hebben voor aanvang van de topper.

Hetzelfde verhaal bij de Bruggelingen die Hans Vanaken, Brandon Mechele, Simon Mignolet, Odilon Kossounou, Krépin Diatta, Charles De Ketelaere, Eduard Sobol en de nieuwste aanwinst Noa Lang minstens één internationale match zagen afwerken.

Terugkeer van sleutelspelers

Naast de terugkeer van Maxime Lestienne en Samuel Bastien kunnen de Luikenaren ook opnieuw rekenen op het duo Felipe Avenatti - Obbi Oulare die allebei opnieuw deelnamen aan de groepstrainingen. Een zegen voor Standard, want tijdens hun afwezigheid was de aanval het zorgenkindje van de ploeg, met enkel nog de jonge Congolees Jackson Muleka.

Zeker aangezien de Bruggelingen, die over de beste aanval van de competitie beschikken, bewezen hebben het ook zonder Michael Krmencik te kunnen. Voor hij een tiental dagen geleden een kleine blessure opliep, leek de Tsjech eindelijk vertrokken na drie doelpunten in evenveel wedstrijden. Hij zou vanavond zijn plaats in de punt van de aanval wel eens opnieuw kunnen innemen.

Voor beide ploegen is de wedstrijd alvast van groot belang. De winnaar van deze clash neemt alvast voorlopig de leiding in het klassement over. Een positie die ze, mits een misstap van Charleroi bij Genk, wel eens zouden kunnen behouden.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top