Acht 1B-titularissen van vorig seizoen zoeken nog steeds naar een nieuwe club

Challenger Pro League | Ploegen die nog naar versterking speuren na het einde van de lang uitgerokken transferperiode moeten dezer dagen hun heil zoeken bij contractloze spelers. Dat hoeft niet per se een nadeel te zijn als je ziet wie er allemaal nog zonder contract zit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mede door de recente perikelen rond Covid-19 én rond de licenties zitten er heel wat spelers nog steeds te wachten op een nieuwe club. We filterden er acht uit die vorig seizoen heel wat minuten maakten in de Proximus League, maar desondanks nog geen nieuwe uitdaging vonden.

Excelsior Virton was vorig seizoen dé revelatie van de competitie, maar na het seizoen volgde de desillusie met een degradatie en heel wat extrasportieve perikelen. Heel wat jongens vonden al opnieuw onderdak, maar voor aanvallers Clément Couturier en Franck Koré is het nog steeds huilen met de pet op. Couturier was vorig seizoen regelmatig de uitblinker bij Virton, maar werd deze zomer prompt afgetest bij VVV Venlo. Koré stond een jaar geleden nog in de belangstelling van teams uit 1A, Duitsland én Frankrijk, maar raakt nu niet meer aan de bak.

Ook verdediger Manuel Anguilli was vorig seizoen vaak een rots in de Virtonese branding. Hij was een van de eersten die de club verliet na de vele perikelen, maar kwam nadien enkel nog maar in het nieuws na een zwaar verkeersongeval waarbij hij als bij wonder ongeschonden uit kwam. Een nieuwe club kwam er nog niet.

Ook bij Sporting Lokeren zorgden financiële perikelen voor een ontbinding van de selectie. En ook daar zitten nog heel wat interessante profielen zonder job sinds hun debacle op Daknam. Jelle Van Damme, Kilian Overmeire en Jimmy De Jonghe zoeken tot op heden naar een weg terug in het profvoetbal, maar raakten nog niet aan een nieuw contract.

Voor anderen is de werkloosheid half oktober een totaal onverwacht gegeven omdat ze in de zomer nog alle schaapjes op het droge leken te hebben. Stephen Buyl (ex-Westerlo) had een contract getekend bij het razend ambitieuze KSV Roeselare, maar die ambities bleken later een grote zeepbel te zijn. En ook Alexander Maes had zich aan een andere herfst verwacht. Hij kreeg zo'n twee weken geleden plots te horen dat zijn contract bij Beerschot VA eenzijdig verbroken werd na een jarenlange staat van dienst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top