Wat we reeds weten over het vierde seizoen van 'Stranger Things'

Goed nieuws voor de fans van 'Stranger Things'. De opnames van de meest populaire Netflix original zijn sinds kort hervat, na een pauze van een zestal maanden omwille van het coronavirus. Proximus Pickx lijst in afwachting van de release ergens in de lente van volgend jaar alvast op wat we mogen verwachten. Opgelet: spoiler alert!

Met Halloween in aantocht is het het ideale moment om een stand van zaken te geven over het vierde seizoen van 'Stranger Things'. De opnames van de populaire sciencefictionreeks waren in maart 2020 opgestart, zodat de serie begin 2021 op de kijker losgelaten kon worden. Het coronavirus stak echter stokken in de wielen, maar het goede nieuws is dat de opnames voor seizoen vier sinds kort hervat werden. Daardoor zou een release ergens in de lente van 2021 haalbaar moeten zijn.

Jim Hopper is terug

Op het einde van seizoen 3, na de battle of Starcourt, zag het er even naar uit dat Jim Hopper er het loodje bij had neergelegd. Maar niets is minder waar, blijkt uit de eerste teaser trailer voor seizoen vier. Op 14 februari maakten de Duffer-broertjes bekend dat Jim Hopper wel degelijk nog in leven is. Hij is namelijk de Amerikaanse gevangene, waarover in de post-creditsscène in seizoen 3 sprake is. Hopper blijkt gevangengenomen te zijn door de Russen. Bovendien blijkt ook dat de Russen erin zijn geslaagd om een Demogorgon te bemachtigen. Hoe ze dat hebben verwezenlijkt, zou in seizoen vier duidelijk moeten worden.

De vraag is dan ook of de Upside Down wel degelijk goed afgesloten werd en, indien dat niet het geval was, of Eleven haar krachten, die ze op het einde van seizoen 3 kwijtspeelde, terugkrijgt. Joyce, Will, Jonathan en Eleven lieten op het einde van seizoen 3 in de nasleep van Hoppers dood ook Hawkins achter zich, dus is het afwachten waar de vier gezellen belanden.

Cast blijft grotendeels behouden

Met de bevestiging dat Jim Hopper nog leeft, is het ook duidelijk dat de cast van vorig seizoen grotendeels behouden blijft. Zo mogen we ons onder meer opmaken voor nieuwe avonturen van Eleven (Millie Bobby Brown), Mike (Finn Wolfhard), Lucas (Caleb McLaughlin), Dustin (Gaten Matarazzo), Will (Noah Schnapp), Max (Sadie Sink), Steve (Joe Keery), Nancy (Natalia Dyer), Jonathan (Charlie Heaton), Robin (Maya Hawke), Joyce (Winona Ryder), Erica (Priah Ferguson) en Karen (Cara Buono).

Daarnaast raakte ook bekend dat Joel Stoffer (Enoch in 'Agents of S.H.I.E.L.D.) zijn opwachting zal maken in seizoen 4, al is nog niet geweten welke rol hij zal vervullen. Bovendien bevestigden de makers in een interview met The Hollywood Reporter ook dat seizoen 4 niet het laatste zal zijn, dus meer dan waarschijnlijk mogen we ons opmaken voor seizoen 5 en wie weet nog meer.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?