Hoe zou het nog zijn met de cast van Family Matters?

In de serie ‘Perfect Strangers’ was het personage Harriette Winslow zo geliefd dat het netwerk besloot om een sitcom te maken over haar familie. Zo werd ‘Family Matters’ geboren, een spin-off die veel bekender zou worden dan het origineel. Maar waar zijn de leden van de cast nu?

Jaleel White

Jaleel White moest eigenlijk maar één keer in de huid kruipen van Steve Urkel, maar de typische nerd met de grote bril, bretellen en veelkleurige polo’s die een oogje had op zijn buurmeisje Laura werd al snel het populairste personage in de reeks. De schrijvers beseften dat hij een ideaal figuur was om conflicten en verhaallijnen te introduceren, dus gaven ze hem een steeds belangrijkere rol. Nu zijn het typetje en de slagzin “Did I do that?” onlosmakelijk verbonden aan ‘Family Matters’.
 
De acteur werd van de ene dag op de andere een wereldster. Nadat hij negen jaar lang in de huid kroop van Steve Urkel, hing hij het typetje in 1997 aan de haak. De eerste en enige keer dat hij de rol hernam, was twintig jaar later voor een gastrol in ‘Scooby-Doo and Guess Who?’. In de tussentijd bleef hij acteren in reeksen als ‘Boston Legal’, ‘House’, ‘Castle’, ‘Psych’ en ‘Bones’ maar nooit als terugkerend personage. Dit jaar voegde hij zich bij de cast van de Netflixreeks ‘The Big Show Show’, een sitcom over het familieleven van worstelster Big Show.

Reginald VelJohnson

De originele protagonist van ‘Family Matters’ was niet Steve Urkel, maar wel de patriarch Carl Winslow. Die rol ging naar Reginald Veljohnson, die het jaar ervoor bekendheid had verworven als politieman in de gelauwerde film ‘Die Hard’. Toen de makers van ‘Family Matters’ op zoek gingen naar de ideale acteur om de ernstige, strenge politieman met een peperkoeken hart te spelen, viel hun oog uiteraard op hem.

VelJohnson is de enige acteur die in elke aflevering van de reeks verschijnt, dus veel tijd voor andere rollen had hij niet. Toch keerde hij terug voor de sequel van ‘Die Hard’ in 1990. Na ‘Family Matters’ verscheen hij vooral nog als gastacteur in series, films en kortfilms.

Jo Marie Payton en Judyann Elder

Harriette, de vrouw van Carl die thuis veelal de broek droeg, werd in de meeste afleveringen vertolkt door Jo Marie Payton. Maar voor het laatste seizoen begon, was haar contract eigenlijk afgelopen. Ze wilde liever niet terugkeren omdat ze vond dat de schrijvers al lang zonder ideeën zaten, maar ging uiteindelijk toch akkoord om nog een half seizoen te blijven. In de laatste acht afleveringen ging de rol naar Judyann Elder.
 
Payton was door haar rol in ‘Perfect Strangers’ de reden waarom de vervolgreeks ‘Family Matters’ gemaakt werd. Voor de rest van haar carrière bleef ze de iconische televisiemoeder. In de Disneyreeks ‘The Proud Family’ en de aankomende revival leent ze haar stem aan de grootmoeder van het hoofdpersonage. Daarnaast speelde ze vooral nog kleinere rollen. Elder blijft ook acteren, al is ze vooral op de planken te zien.

Kellie Shanygne Williams

Laura, de dochter van Carl en Harriette, werd constant het hof gemaakt door Urkel. Haar afwijzingen vormden vaak de sleutel die het conflict in de afleveringen op gang bracht. Het populaire meisje haalde goede punten op school, in tegenstelling tot haar broer Eddie. In het laatste seizoen krijgt ze toch affectie voor Steve, beginnen ze een relatie en worden ze zelfs verloofd.

De toen 22-jarige Kellie Shanygne Williams speelde negen jaar lang de rol, die meteen haar meest bekende werk zou worden. Dat betekent niet dat ze stopte met acteren, want ze had onder andere nog rollen in ‘What About Joan’, ‘Eve’ en ‘Clean House’. In 2007 richtte ze een organisatie op die minder gegoede studenten de mogelijkheid geeft om hun eigen televisieprogramma’s te maken. Ze is gehuwd en heeft twee kinderen.

Music Maestro

Bekijk alles

Sport in de kijker

Bekijk alles

Focus op films, series & tv

Bekijk alles

Nieuws van het esport-front

Bekijk alles
Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?