Titelverdediger Bayern München krijgt met Atlético Madrid meteen een klepper op het bord

Sport | Woensdag 21 oktober betekent de herintrede van Bayern München in de Champions League. De Beierse titelverdediger krijgt op de eerste speeldag van de poulefase met Atlético Madrid al meteen een outsider voor de eindzege op bezoek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als een ware pletwals stak Bayern München met kop en schouders boven de tegenstand uit in de Champions League editie 2019-2020. Voor deze nieuwe jaargang starten de troepen van Hans-Dieter Flick opnieuw als grootste kanshebber. De Rekordmeister wist zijn kern grotendeels te behouden en heeft zich zelfs danig versterkt met de komst van Leroy Sané, die in de eerste speeldagen van de Bundesliga reeds zijn meerwaarde bewees.

Duel tussen Suárez en Lewandowski

Groep A van de poulefase van de Champions League zou de Duitsers niet al te veel mogen verontrusten. Het Lokomotiv Moskou van Grzegorz Krychowiak en Red Bull Salzburg, dat het zonder Erling Haaland als aanvalsleider moeilijk zal hebben om het exploot van vorig seizoen te evenaren, vallen normaliter te licht uit om de Beierse plannen te dwarsbomen. Enkel het Atlético Madrid van Yannick Carrasco zou wel eens een kaper op de kust kunnen zijn voor de eerste plaats.

De Colchoneros hebben dan wel Thomas Partey verloren in de laatste uren van de transferperiode, ze deden een goede zaak door doelpuntenmachine Luis Suárez aan boord te hijsen. De Uruguayaan zal een heel seizoen lang op revanchegevoelens teren, nadat hij bij FC Barcelona bij het huisvuil werd gezet. Zijn duel tegen Robert Lewandowksi, de beste speler van het afgelopen seizoen, doet voetballiefhebbers wereldwijd nu al watertanden.

Thiago Alcântara wil met Liverpool de dubbel behalen

Een ander topduel staat woensdag in groep D op het programma, de poule die volgens velen op papier het meeste spektakel belooft. Met Ajax, Liverpool en Atalanta kruisen drie aanvallend ingestelde ploegen de degens om een plaatsje voor de volgende ronde te bemachtigen. Op de eerste speeldag ontvangen de Ajacieden, wederom kaalgeplukt tijdens de transferperiode, de Reds in de Johan Cruijff ArenA. De Engelsen, die titelverdediger Thiago Alcântara hebben binnengehaald, willen het vorige seizoen waarin ze in de verlengingen door Atlético Madrid werden uitgeschakeld liefst zo snel mogelijk rechtzetten.

Wat de overige wedstrijden betreft, noteren we met stip de intrede van het Real Madrid van Thibaut Courtois en Eden Hazard (tegen Sjachtar), het Manchester City van Kevin De Bruyne (tegen Porto) en het Inter Milaan van Romelu Lukaku en Radja Nainggolan (tegen Mönchengladbach). Drie ploegen die vol inzetten op de Champions League dit seizoen in de hoop helemaal tot het einde te kunnen doorstoten.

Volg de Champions League het hele seizeoen lang live en exclusief op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De volledige kalender van de eerste speeldag van de Champions League:

Woensdag 21 oktober:

Bovendien biedt Proximus Pickx in de app en op het web met de 'Interactieve video player' een gloednieuwe ervaring. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve video player je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top