Faeröerse middenvelder Jóan Edmundsson wil verder geschiedenis schrijven

Sport | Dit weekend herneemt het clubvoetbal opnieuw, zo ook in de Duitse Bundesliga. Promovendus Arminia Bielefeld krijgt op speeldag vier kampioen Bayern München op bezoek. Bij de thuisploeg rekenen ze onder meer op Jóan Edmundsson. De aanvallende middenvelder is afkomstig uit de Faeröer Eilanden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na elf jaar vertoefd te hebben in het Duitse vagevuur, speelt Bielefeld sinds dit seizoen weer mee met de grote jongens. De club uit het noordoosten van de regio Noordrijn-Westfalen raasde doorheen de tweede klasse vorig jaar. Bielefeld werd met een bonus van tien punten kampioen. Dit seizoen, met de Belgische verdediger Nathan de Medina (ex-Moeskroen) in de gelederen, kende Bielefeld een bemoedigende start met vier punten na drie speeldagen. Op de openingsspeeldag speelde Bielefeld 1-1 gelijk tegen Frankfurt, nadien werd er met 1-0 gewonnen van Keulen. Net voor de interlandbreak verloor de promovendus van Werder Bremen met 1-0.

Voetbaldwerg Faeröer

Bij Die Blauen rekenen ze vooral op de kern die vorig seizoen uitblonk in de tweede afdeling. Bielefeld verloor in 34 wedstrijden slechts twee keer. Met Fabian Klos hebben ze ook de topschutter van vorig seizoen in de rangen. De 1m94-grote aanvoerder, die al sinds 2011 bij de club actief is, legde er vorig seizoen 21 in het mandje.

Naast Klos hebben ze bij Bielefeld nog een speciaal figuur rondlopen, met name Jóan Edmundsson. De 29-jarige middenvelder versterkte in de zomer van 2018 de gelederen van Bielefeld. Intussen schreef hij geschiedenis in de Bundesliga. Edmundsson is afkomstig van de Faeröer, een eilandengroep die ten noorden van Schotland ligt en behoort tot Denemarken.
De middenvelder is de eerste Faeröerder die in de Bundesliga actief is. Tegelijk scoorde hij ook nog eens de winning goal tegen Keulen, waardoor hij ook de eerste Faeröerse doelpuntenmaker ooit is in de Bundesliga en zelfs in de Europese Big 5-competities.

Haaland versus Kramaric

Naast Bielefeld – Bayern staat op speeldag vier in de Bundesliga ook een duel tussen Hoffenheim en Borussia Dortmund op het programma. Beide teams staan met gelijke punten in de linkerhelft van de tabelhelft. Dortmund zal nog steeds niet kunnen rekenen op Thorgan Hazard, die kampt met een hamstringblessure. Bij de defensie van Hoffenheim wordt het opletten voor Erling Haaland. De spits tekende tijdens de interlandbreak voor zijn eerste hattrick ooit bij het Noorse nationale team.

Maar bij Dortmund moeten ze evenzeer op hun hoede zijn voor iemand. Andrej Kramaric is namelijk de huidige topschutter in de Bundesliga met zes goals. De Kroaat imponeerde onder meer op speeldag twee tegen Bayern met twee goals.

Voor beide ploegen wordt het ook een laatste test vooraleer ze hun Europese campagne op gang trappen. Hoffenheim neemt het in de Europa League op tegen Rode Ster Belgrado, Dortmund trekt naar Lazio in de Champions League.

Volg de Bundesliga op de voet dankzij Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakkett van Proximus Pickx.

Onderstaande Bundesliga-duels zijn dit weekend te bekijken via Eleven Sports

Zaterdag 17 oktober
Hoffenheim – Dortmund (15u30 – Eleven Sports 2)
Bielefeld – Bayern (18u30 – Eleven Sports 3)

Zondag 18 oktober
Keulen – Frankfurt (15u30 – Eleven Sports 1)
Schalke 04 – Union Berlin (18u – Eleven Sports 1)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top